Fakta om minihuset The Brook House 

  • Opført: 2021
  • Kvadratmeter: 27 m2
  • Beliggenhed: Rosebrook i Australien
  • Hustype: Transportabel bolig til én person, et par eller en mindre familie
  • Arkitektfirma: Nick Lane fra Small og Aaron Shields fra Small Projects har sammen designet og bygget The Brook House. 
  • Byg selv: Skabelonen for at kunne bygge huset kan købes på smallnottiny.com.au/store. 
  • Se mere: Se flere af Aaron Shields og partneres bolig her: smallprojectsaus.com.au og @smallprojects.aus

Det ligger i den grad i tidsånden at bygge mindre boliger for at få plads til en voksende befolkning og skabe hjem, som folk rent faktisk har råd til at købe. Hagen ved små boliger er bare, at du ofte skal give køb på rare elementer som walk-in-garderobe, badekar eller en flydersofa med chaiselong. 

The Brook House er 27 m2

I stedet bliver små boliger hurtigt overfyldte rum, hvor ting stables ovenpå hinanden i ét væk. Altså medmindre du køber det australske firma Small Projects skabelon til at bygge en kopi af deres prototypehus. The Brook. Et hus på bare 27 m2 med yderligere kvadratmeter i spil i højden takket være en mezzanin, der bliver en slags 1. sal med fuld ståhøjde. 

Ud over 1.-salen består minihuset af køkken, badeværelse, stue og en kontordel. Trods boligens beskedne størrelse er der fem meter til loftet, når taget er rejst. Desuden er der anvendt genbrugstræ til byggeriet.

Transportabelt tiny house

The Brook House, som er navnet på minihuset, eller tiny house, som det også kaldes, har samme grundstørrelse som en lastvognstrailer – også i højden, så hjemmet kan blive transporteret på offentlige veje. 

Tag i minihus kan hæves og opbevaring under gulv

Huset bliver så en del højere og dermed større, når det er parkeret, fordi taget med håndkraft på teleskopisk vis kan foldes ud og hæves. En genial opfindelse, der er flere af i The Brook House, hvor designer Aaron Shields selv fremhæver følgende:  

- Jeg er mest stolt af, at vi med gennemtænkte multifunktionelle møbler og enkle rumdelere har maksimeret brugen af den begrænsede plads. Herudover giver et forskudt gulvplan muligheder for opbevaring under gulvet og ekstra siddepladser, der hvor rummet går fra køkken til lounge og mezzanin, kontor og soveværelse. Skydedøren, der lukker af for badeværelset, skjuler i øvrigt opbevaringshylder i køkkenet, når skydedøren ikke er for.