Kort om sommerhuset Field House på Fårö

  • Beliggenhed: Fårö, en ø nordøst for Gotland i Sverige
  • Hustype: Sommerhus, opført i 2021
  • Størrelse: 51 m2
  • Arkitektfirma: Lookofsky Architecture, lookofskyarch.com

På den svenske ø Fårö lidt nordøst for Gotland er de traditionelle fiskerhuse og mindre gårde traditionelt bygget af eller i det mindste beklædt med lærketræ og er rimelig enkle i udtrykket. 

En tradition, arkitekt David Lookofsky har lænet sig op ad, da han tegnede Field House på Fårö. Men ellers er den unge arkitekt gået sine egne veje rent æstetisk og arkitektonisk, idet Field House er en moderne fortolkning af den lokale boform. En fortolkning, hvor bæredygtighed naturligt er tænkt ind. 

– Huset er bygget i træ fra bæredygtigt skovbrug. Det er et forholdsvis velisoleret sommerhus, som varmes effektivt op med vandbåret gulvvarme, fortæller David Lookofsky.

 

Field House sat sammen af tre husdele

Field House består af tre husdele sat sammen i forskudt række. Hver del har sin egen funktion med henholdsvis et soveværelse med badeværelse, et fællesområde med køkken og spiseplads og et rum til afslapning og fordybelse. 

Opstår behovet for mere plads hos den nuværende ejer eller hos fremtidige generationer, kan nye husdele nemt tilføjes strukturen og på den led skabe ikke bare mere plads og rum til flere funktioner, men også nye, spændende overlappende rum både inde og ude. 

Rammefri vinduer, store skydedøre og tagvinduer skaber fokuserede udsigter mod heden og bringer udvalgte landskaber og himmelkig ind i hvert rum i huset. Udsigter, som giver hvert rum en særlig karakter, og som tilsammen giver en følelse af, at hus og landskab flyder sammen.