Det første møde, som Claus havde med arkitekten Bjarke Ingels’ ikoniske byggeri i Ørestad, VM Bjerget, var en artikel i et rejsemagasin i lufthavnen. Og da hans fly lidt lettede mod de sydlige breddegrader fløj det lige hen over etagebyggeriet, og Claus tog et foto.

Kort om VM Bjerget

VM BJERGET er tegnet af Bjarke Ingels (BIG), JDS og Plot
Byggeriet stod færdigt i 2008 og blev samme år kåret til verdens bedste boligbyggeri på World Architecture Fair. Det har siden vundet flere andre priser.

Navnet VM Bjerget skyldes byggeriets skrånende form, der har gjort det muligt at indrette afskærmede haver til hver lejlighed.

Lejlighederne er opført oven på et parkeringshus med 16 meter til loftet og plads til 650 biler. Herfra kan Bjergets beboere gå tørskoet fra bilen og ind i en elevator, der fører dem op til deres bolig.,

Der er 80 lejligheder i VM Bjerget fordelt på 11 etager. 35 af lejlighederne er identiske. Standardstørrelsen er 109 m2 med en terrasse i næsten samme størrelse. Bjergets største lejlighed er på 144 m2 inde plus et udeareal på 243 m2 ude, og ligger på det næsthøjeste niveau små 30 meter over jorden.

Kilde: www.orestad.dk

Tre år senere - i 2011 - stod hans navn så på døren i én af de 80 lejligheder i ”Bjerget”. Huset i Virum var blevet skiftet ud med en lejlighed på 10. etage, hvor den helt store attraktion er en ikke mindre end 131 m2 store taghave. Lejlighed er måske derfor heller ikke en helt dækkende beskrivelse for etagebyggeriet, hvis arkitektur ikke mindst er blevet prisbelønnet for sin geniale måde at kombinere byggeriet af et parkeringshus med nogle enestående boliger, hvor alle har tilknyttet store haver/uderum.

Sydlandsk stemning

Claus har indrettet sin taghave i sydlandsk stil med store tre meter høje oliventræer, som står frodigt hele året rundt. Kunsten er at plante dem i krukker og så selvfølgelig sætte dem i læ, når frosten melder sig.

Den sydlandske stemning på terrassen understreges desuden af flere citrustræer. Ejeren – der har grønne fingre – har også en krydderurtehave med alt fra ramsløg til skovsyre. Græsslåning behøver han ikke tænke på, da der er lagt kunstgræs i alle Bjergets haver. Haverne har afskærmninger af lækre træplantekasser med stedsegrøn beplantning, der holder sig selv via et avanceret vandingssystem.

- Min have er mit hjerterum, og jeg nærmest bor her i mange måneder om året. Her er jeg helt privat takket være den gennemtænkte arkitektur med lejlighedernes forskudte placering, som gør, at man ikke kan se ind til hinanden, forklarer Claus.

Lejlighed med hotelstemning

Selve lejligheden er indrettet i såkaldt newyorker-stil med ét stort multirum med store glas skydedøre ud til haven.

- Der er lidt hotelstemning over den på den gode måde. Især i soveværelset, hvor jeg vågner op til afslappet feriestemning med kig til alt det lækre grønne på terrassen, siger Claus.

Da han flyttede ind i 2011 lignede Ørestad endnu en stor byggeplads, men det har ændret sig. I dag har han udsigt til andre eksklusive byggerier, kanaler og grønne byrum og med Metroen som nærmest nabo.

- VM Bjerget er et spektakulært og utraditionelt byggeri med oplevelser i alle hjørner og kroge. Det er et kunstværk, og jeg bliver aldrig træt af at komme hjem her. Følelsen af at bo i byen og så alligevel ikke er ret fascinerende. Jeg tror, jeg bliver, slutter den begejstrede boligejer.