Spørg Bolius

Udefrakommende støj i andelsboligen - vil nye vinduer hjælpe?

Hej Bolius

Jeg bor i en meget støjplaget andelsbolig og vil gerne have lidt hjælp til at komme igang med en undersøgelse muligheder, f.eks. udskift af vinduer med rammer, udskiftning af vinduer uden at skifte ramme, skifte glasset i vinduet eller andet.

Københavns kommune har en pulje man kan søge, og vores forening er beliggende i en støjplaget gade.

Men da vinduerne egentlig ikke er nedslidte kan det måske være ærgerligt at skifte dem hvis det ikke hjælper på støjgenerne

VH Lise

Hej Lise

Støjplagede boliger er et kæmpe problem, og ikke mindst for mange i kbh. Jeg synes det er ærgerligt, hvis det ikke bliver taget seriøst i hele foreningen. Du kan evt. henvise til denne side, hvor der også er meget fakta om skadesvirkningerne ved støj i boligen. Trafikstøjens sundhedseffekter

Jeg kan på flere områder godt følge argumentet med at det er synd at udskifte vinduerne, når de blot er 20-22 år gamle. Men der findes heldigvis rigtig gode alternativer, som samlet set faktisk kan være bedre end at skifte til nye vinduer.

Forsatsrammer, eller optoglas er nogle af de oplagte muligheder. 

Forsatsrammer er en ekstra ramme som monteres indvendigt på vinduet. Det kan give lidt ekstra besvær, da de oftest skal åbne indad, inden man kan åbne de eksisterende vinduesrammer udad. Men monteret korrekt, så kan det give markant sænkning af støj udefra. 

Optoglas er et specielt glas som man monterer på selve den eksisterende vinduesramme, så når man åbner vinduets, så sidder glasset blot som et ekstra lag på den gående del af vinduet.

Det behøver ikke at komme til at koste jeres forening en bondegård at forbedre livskvaliteten på dette punkt.

For at finde den bedste løsning, kunne det være en god start at invitere en akustiker forbi foreningen, som kan komme med bud på hvilke tiltag der vil kunne hjælpe netop jeres boliger.

Som en bonus for foreningen, kan nævnes at der næsten altid spares energi og dermed kroner, når der lydisoleres, da det ikke kun er lyd, men også kulde som begrænses.

Vi har flere artikler om de forskellige løsninger
Støjgener der kommer udefra
Lyddæmpende glas
Reducér din varmeregning ved at forbedre vinduerne

Se filmen "Energiforbedring af trævinduer" her: Byggefilm

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden