Udlejning af bolig

Vil du udleje dit hus, sommerhus eller din lejlighed er det vigtigt at have styr på reglerne. Få tjek på huslejen og tips til udlejning af privat bolig på denne temaside, som også rummer gode råd til lejere.

Gode råd til udlejere

Udlejning af værelse

Udlejning af værelse

Fakta

Ajourførtdato: torsdag 2. maj 2019

Hvordan skal kontrakten udformes, hvor høj må huslejen være, og hvornår kan du sige lejeren op, når du udlejer et værelse? Få gode råd til udlejning af værelse her.

Parcelhus i røde mursten

Udlejning af helårshus

Fakta

Ajourførtdato: mandag 28. august 2017

Opholder du dig længere tid i udlandet eller har du svært ved at sælge dit hus, vil du måske gerne udleje huset for en periode. Her kan du bl.a. læse om, hvor meget du må tage i husleje og depositum, samt hvordan du udformer en tidsbestemt lejekontrakt.

Udlejning af sommerhus

Udlejning af sommerhus

Fakta

Ajourførtdato: onsdag 22. august 2018

Der er regler for, hvor meget du som privatperson må udleje dit sommerhus. Du kan både selv stå for udlejningen eller lade et bureau klare det for dig. Ved udlejning uden om et bureau, skal du selv huske, at opgive indtægten til SKAT.

Bopælspligt

Bopælspligt

Fakta

Ajourførtdato: torsdag 16. marts 2017

Der er bopælspligt i de fleste boliger for at undgå boligspekulation og affolkning. Læs mere om reglerne for, hvor længe din bolig i praksis kan stå tom.

Gode råd til lejere

Ung pendler tager cyklen med toget.

Hvad koster en lejlighed om måneden?

Tips & Råd

Publiceret: mandag 21. august 2017

Få et overblik over de gennemsnitlige priser på en lejelejlighed eller et værelse samt udregninger af, om det kan betale sig at pendle.

Langt dyrere at leje værelse og lejlighed

Langt dyrere at leje værelse og lejlighed

Indsigt

Ajourførtdato: mandag 20. august 2018

Siden 2011 er den gennemsnitlige husleje for værelser og lejligheder til leje steget med 24-49 procent i Danmarks fire største byer. Studerende bruger en stor del af deres SU på husleje.

Spørg eksperterne om udlejning af bolig

Spørg eksperten

- se svarene på brugernes spørgsmål

hvad kan jeg tage i husleje

Spørg Bolius

Ajourførtdato: torsdag 16. maj 2019

Jeg har fået mulighed for at leje mit hus ud på 133 kvm. - men er i tvivl om hvor meget jeg må tage i leje. Jeg tænker det mest almindel...

Forsikring ved leje af lejlighed

Spørg Bolius

Ajourførtdato: torsdag 16. maj 2019

Vi lejer en lejlighed, og udlejer siger til os at vi skal lave en forsikring hvis der bliver vandskader e.l. Vi har alle forsikring på vore...

Se flere ekspertsvar - og stil dit eget spørgsmål her

Bolius - et helejet Realdania selskab