Andre gør det ikke selv-historier

  • Bier skulle jages væk med ukrudtsbrænder 
  • Ny kattelem - i 2 meters højde 
  • Da drivhuset skulle over taget
  • Tømrerlærling borede sig ind til nabo
  • Vandet piblede fra væggen, da jeg borede
  • Da der gik ild i min far

- Mine svigerforældres nabo, vi kan kalde ham ”Jens” i denne historie, har en rigtig flot prydhave. Han har brugt lang tid på at anlægge den, har lagt de rigtige fliser, pæne blomsterbede m.m., altså en rigtig pensionisthave, selv om han ikke er pensionist endnu.

Bedene er altid veltrimmede og ordnede, hækken snorlige og hegnet ligeså, og græsset, græsset har altid den rigtige højde, er supergrønt og bliver gødet og luftet til den store guldmedalje hvert år. Jeg ville ønske, den græsplæne var min…

Græsplæne bliver klippet og gødet

En dag kommer Jens hjem fra arbejde, han er ivrig efter at komme ud og få slået græsset og gødet det, så han går ud i sit skur og henter sin plæneklipper og får klippet hele plænen i den rigtige højde og sætter maskinen på plads. Derefter går han over i sit andet skur efter gødning. Der er mørkt derinde, men han ved, hvor gødningen står, så han rækker hånden ind og får fat i bøtten og får gødet sin flotte plæne.

Nogle dage efter kan han ikke forstå, hvorfor hans pæne græsplæne ser lidt brugt ud, den har mistet sin mørkegrønne glød og er blevet lidt kedelig at se på. Men ok, Jens ved jo godt, at det ikke har regnet noget tid, så selv om han gav plænen gødning for nogle dage siden, kan det da godt være, den skal have lidt vand, så Jens vander sin plæne og håber det bedste.

Hele plænen visner

Der går endnu et par dage, og nu er den helt gal, stort set alt græsset er visnet ned, der er kun nogle få steder på hele plænen, hvor man bare kan se antydning af en smule grønt græs, ellers er det bare vissenbrunt over alt.

Jens er vildt ulykkelig over, at hans utrolig pæne græsplæne er visnet væk. Hvad kan der være sket?

Roundup i stedet for gødning

Han kommer i tanke om, at han jo fik gødet græsset ca. en uge tidligere, så han går ud i skuret igen for at se på bøtten med gødning… og der finder han ud af, at han havde fået fat i bøtten med Roundup. Det er ikke helt det samme, men lige så effektivt, tro mig, det tager IKKE kun ukrudt.

Så Jens må lade haven hvile noget tid, og derefter starte forfra med plænen. Han har dog i dag igen den flotteste plæne, man kan tænke sig, manden har jo grønne fingre, og lur mig, om han ikke i fremtiden husker at læse, hvad der står på bøtterne, inden han bruger det, der er i.

Hele vejen kender til historien, og da græsset forsvandt, var haven faktisk et endnu større tilløbsstykke, end det plejer at være.

Et godt råd om ukrudtsmidler

Et råd fra mig selv:

Hvis du bruger ukrudtsmiddel på dine flisegange og i indkørslen, som støder op til din græsplæne, så husk at slå græsset først og brug derefter ukrudtsmidlet.

Gør det ikke i den anden rækkefølge, det kan gå meget galt.

Jeg har nemlig sprøjtet mine flisegange mod ukrudt, og da jeg bagefter slog græsset, så har der siddet lidt ukrudtsmiddel på det ukrudt, som også kom ind under plæneklipperen. Og når plæneklipperens skær kører hurtigt rundt, så fordeles ukrudtsmidlet på hele det stykke, som plæneklipperen dækker. Så nogle dage efter, jeg havde slået græs, havde også jeg vissent græs, dog kun en plæneklipperbredde rundt i kanten.

Send din sjove gør det selv-historie til os

Har du lyst til at fortælle om dine eller andres ikke så vellykkede projekter i hus og have, så send historierne til os.

Alle historier, der bliver offentliggjort på Bolius.dk, præmieres med 2 flasker rødvin. Gør det selv-historierne skal være sjove og må ikke ende med alvorlig personskade.

Historierne kan både være noget, du selv har gjort, har oplevet, eller har fået fortalt fra fx familie, venner og bekendte – eneste betingelse er, at de skal være sande. Historierne bliver løbende bragt på Bolius.dk og i Bolius Nyhedsbrev. De bringes anonymt og vil blive ledsaget af en sjov tegning.

Sådan gør du

Send din historie til kgr@bolius.dk og skriv ”Gør det ikke selv” i emnelinjen. Husk både at fortælle, hvad der skete, og hvordan det endte. Skriv dit navn og adresse, så vi kan sende de 2 flasker rødvin til dig.