Vedligehold af en murstensfacade

Facaden er en stor del af det, der kaldes husets klimaskærm, som skal holde vind og fugt ude af husets indre. Derudover vil mange gerne have facaden til at se pæn ud, da den er en vigtig del af husets udseende. Derfor er det vigtigt at vedligeholde facaden. 

Har du en facade af mursten kræver den nærmest ingen vedligehold, men du bør alligevel gå en runde om huset og tjekke facaden.

En facade af mursten er den mest uddbredte i Danmark og bliver også kaldt blank mur. 

repel-icon

Det er godt at vedligeholde, fordi det forlænger levetiden på bygningsdelene. Dermed sparer vi ressourcer, når der skal produceres mindre nyt. 

Er du i tvivl? Det er bedre at vedligeholde end ikke at vedligeholde:

  • Det er billigere at tjekke din murstensfacade nu end at risikere en større udgift, hvis du skal udskifte dele af facaden. 
  • Det tager kun ca. 15 minutter at tjekke din facade. Hvis du skal vedligeholde facaden, kan det være en større opgave, men det vil være sjældent. 
  • At vedligeholde facaden er med til at forebygge fugtskader og ødelagte mursten.
  • Bagefter kan du fejre, at facaden står flot og virker, som den skal. Du bør tjekke facaden en gang om året, men ofte vil du ikke finde nogen problemer. 

Bidragsydere

Julie Trolle Boding, journalist
Tine R. Sode, fagekspert

Få hjælp til at vedligeholde dit hus

Det kan virke uoverskueligt, når du skal have overblik over vedligeholdelsen af et helt hus. Vi guider dig til, hvordan du skal tjekke de udvendige bygningsdele.