Vedligehold af husets tagrender og brønde

Huset bliver udsat for store mængder af regnvand, som bliver samlet op i tagrenden, ført via tagnedløbet ned i nedløbsbrønden og væk fra huset. 

Tagrender er som regel lavet af stål, plast, zink eller kobber. Det er utætheder ved samlingerne eller revner i rørene, du skal være opmærksom på. Nedløbsbrønden er lavet af beton eller PVC og kan få revner med tiden. 

Det er vigtigt at vedligeholde disse dele, for er der blot en lille utæthed eller en tilstopning på vandets vej, bliver du hurtigt straffet med fugt i huset. 

repel-icon

Det er godt at vedligeholde, fordi det forlænger levetiden på bygningsdelene. Dermed sparer vi ressourcer, når der skal produceres mindre nyt. 

Er du i tvivl? Det er bedre at vedligeholde end ikke at vedligeholde:

  • Selvom du har en udgift nu, så er det meget billigere at vedligeholde tagrender og brønde nu end at risikere en større udgift, hvis det udvikler sig til en større skade. 
  • Det tager kun ca. 1 time at tjekke tagrender og brønde, og hvis du skal fikse en skade, kan du selv klare det på ca. 2-5 timer. Hvis du ikke sørger for, at tagrender og brønde er rensede og uden revner og huller, risikerer du en større reparation, der tager længere tid. 
  • At vedligeholde tagrender og brønde er med til at forebygge mere alvorlige fugtskader i boligen. 
  • Bagefter kan du fejre, at brønde og tagrender nu virker, som de skal. De skal tjekkes ofte, men det er en af de letteste udendørs vedligeholdelsesopgaver på huset. 

Bidragsydere

Julie Trolle Boding, journalist
Tine R. Sode, fagekspert

Få hjælp til at vedligeholde dit hus

Det kan virke uoverskueligt, når du skal have overblik over vedligeholdelsen af et helt hus. Vi guider dig til, hvordan du skal tjekke de udvendige bygningsdele.