Vedligehold af husets vinduer

Ser vinduerne ”trætte ud”, kommer hele huset hurtigt til at se træt ud. Vinduer af plastik eller aluminium kræver ikke nogen særlig form for vedligehold. Er vinduerne lavet af træ, er det nok den del af huset, der kræver mest vedligehold. Denne guide giver derfor overblik over vedligehold af trævinduer. 

Vedligeholder man ikke trævinduer, opstår der råd og svamp, og træet bliver nedbrudt, så du ender med at være nødt til at skifte dem. Men hvis du vedligeholder dem, kan de holder i mange, mange år. 

repel-icon

Det er godt at vedligeholde, fordi det forlænger levetiden på bygningsdelene. Dermed sparer vi ressourcer, når der skal produceres mindre nyt. 

Er du i tvivl? Det er bedre at vedligeholde end ikke at vedligeholde:

  • Selvom du har en udgift nu, så er det meget billigere at vedligeholde vinduerne nu end at risikere en større udgift, hvis det udvikler sig til en skade. 
  • At vedligeholde vinduerne er med til at forebygge mere alvorlige fugtskader som svamp og råd.
  • Det tager kun ca. 15 minutter at tjekke dine trævinduer. Til gengæld kan det godt tage et par dage, når du skal male dem, men du kan dele opgaven op, så du kun maler de vinduer, der trænger. Vender de mod syd, skal du måske behandle dem med et par års mellemrum, mens de nordvendte vinduer kan vente.
  • Efter vedligeholdelsen kan du fejre, at vinduerne står flot de næste 4-8 år. 

Bidragsydere

Julie Trolle Boding, journalist
Tine R. Sode, fagekspert

Få hjælp til at vedligeholde dit hus

Det kan virke uoverskueligt, når du skal have overblik over vedligeholdelsen af et helt hus. Vi guider dig til, hvordan du skal tjekke de udvendige bygningsdele.