Vedligehold af tagpap

Husets tag er nok den mest udsatte del på hele bygningen. Det er udsat for storm, blæst og sol samt al nedbør udefra, mens det også bliver påvirket af den varme, der stiger ud fra huset indefra. 

Tagpap bliver oftest brugt på flade tage. Dette tag kræver lidt mere vedligehold end andre tagtyper, da vandet ikke løber lige så hurtigt af. 

Det er vigtigt at vedligeholde taget, så du undgår, at der trænger vand ind i huset, hvilket kan give store skader. 

repel-icon

Det er godt at vedligeholde, fordi det forlænger levetiden på bygningsdelene. Dermed sparer vi ressourcer, når der skal produceres mindre nyt. 

Er du i tvivl? Det er bedre at vedligeholde end ikke at vedligeholde:

  • Selvom du måske får en udgift nu, så er det meget billigere at vedligeholde taget nu end at risikere en større udgift, hvis det udvikler sig til en større skade. 
  • At vedligeholde taget er med til at forebygge mere alvorlige skader med fugt, råd og skimmel på konstruktionen i boligen. 
  • Det tager kun ca. 1 time at tjekke, om tagpappen er gået løs i samlingerne, og hvis du skal fikse et mindre hul eller en løs samling, er det en forholdsvis nem opgave, som du selv kan klare på en halv dags tid. Hvis du ikke sørger for, at tagpappet er tæt, risikerer du en større reparation, der tager længere tid.
  • Bagefter kan du fejre, at taget nu virker, som det skal. Du bør tjekke tagpappet en gang om året, men ofte vil du ikke finde nogen problemer. 

Bidragsydere

Julie Trolle Boding, journalist
Tine R. Sode, fagekspert

Få hjælp til at vedligeholde dit hus

Det kan virke uoverskueligt, når du skal have overblik over vedligeholdelsen af et helt hus. Vi guider dig til, hvordan du skal tjekke de udvendige bygningsdele.