Spørg Bolius

Vil efterisolere og udskifte træbeklædningen på sommerhus - kan vi få håndværkerfradrag?

Hej Bolius

Vi har et sommerhus fra omkring 1950, hvor meget stadig er originalt, også træbeklædning og næsten ingen isolering. Vi står overfor at ville efterisolere sommerhuset, og samtidig vil vi, når nu træbeklædningen er taget af, sætte en ny på igen.

Hvor meget af dette her kan vi få tilskud til ved hjælp af håndværkerfradraget. Er lidt i tvivl omkring dette. Er der noget krav til, hvor meget efterisoleringen skal være på, hvis der kan fås håndværkerfradrag?

Ser frem til at høre fra jer.

Venlig hilsen

Henrik S

Hej Henrik S

Det er alene udgiften til arbejdslønnen for selve isoleringsarbejdet, der er mulighed for at få håndværkerfradrag for - hverken arbejdet med demontering af træbeklædningen eller opsætning af ny (eller den gamle) bræddebeklædning giver mulighed for håndværkerfradrag.

Skat skriver: "Isolering af ydervægge, fx: Isolering, Hulmursisolering -Fradraget omfatter ikke genetablering af konstruktionen, bortset fra lukning af huller til indblæsning af isoleringsmateriale"

Hvis facaden skal males, kan det også være mulighed for at få håndværkerfradrag for det arbejde. Skat skriver: "Udvendigt malerarbejde "Maling af ydervægge (udvendigt)"

Og du skal også være opmærksom på, at der helt generelt gælder, at det alene er udgiften til selve arbejdslønnen, der kan give fradrag. På fakturaen skal oplysningerne om, hvad der er betaling for materialer, og hvad der er betaling for selve arbejdsløn for de enkelte dele af arbejdet, klart fremgå.

Se mere her: Tjekliste: 10 krav til dit håndværkerfradrag
og her: Håndværkerfradrag

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden