Spørg Bolius

VVS-arbejde krav til faktura, tilbud, og kan jeg kræve nedslag når jeg kan købe enkelt dele til lavere pris end på faktura?

Kære bolius

Hvilke krav er der til en håndværkers tilbud og faktura?

Konkret er jeg uenig med fakturaen fra en VVS som ikke har udført det arbejde som der blev givet tilbud på. Dette har han efterhånden erkendt og givet et mindre afslag i prisen.

Pga. uoverensstemmelserne har jeg undersøgt materiale pris og fundet at jeg selv kunne have købt materialer til omkring 600-1000 kr. I fakturaen er der opgivet en pris på 3900 kr for materialer.

Jeg har bedt om en udspecificeret regning da jeg ikke forstår at jeg skal betale så meget mere hos ham. Dette har han nægtet, på trods af at jeg flere gange har forklaret hvorfor jeg mener at hans regning er meget dyr.

Jeg har desværre ikke kunne finde svar andre steder.

Det skal dog siges at tilbuddet og fakturaen havde samme pris, i tilbuddet fremgik dog intet, dvs. ingen timeantal el. materialeomkostninger.

Med venlig hilsen

Finn

Kære Finn P

Hvis du har accepteret det samlede tilbud, og ikke på det tidspunkt bedt om nærmere udspecificering  er det ikke nødvendigvis et krav du så efterfølgende kan stille.
Læs mere: Tilbud fra håndværkere

Hvis du ikke mener at du har fået leveret det arbejde der fremgår af den aftale som du har accepteret, så har du mulighed for at klage. Først direkte til entreprenøren, og hvis det ikke løser problemet har du forskellige muligheder for at gå videre med klagen. Der kan så muligvis blive tale om syn og skøn, en uvildig faglig vurdering af det udførte arbejde sat i forhold til det det arbejde og den kvalitet der er beskrevet i det konkrete tilbud.
Læs mere: Klager over håndværkeren

Men at du selv kan købe et materiale et sted til en anden pris end den som entreprenøren har angivet er ikke nødvendigvis forkert. Det kan fx være af en anden kvalitet, at der ikke er samme garanti på produktet, at entreprenødern ikke kan køre rundt forskellige steder for at købe de enkelte materialer hvor der fx er tilbud,  idet den besparelse hurtigt kan komme til  koste langt mere i øget køretid m.v. som man jo så skal betale for.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden