1. Få naboen til at holde øje med dit hus i julen

Tyvene bryder sig ikke om, at nogen ser dem, så hjælp mellem naboer er et af de mest effektive midler til at undgå indbrud. Bed din nabo:

  • Parkere sin bil i din indkørsel, hvis du ikke er hjemme.
  • Tømme postkassen.
  • Sætte fodspor i sneen omkring dit hus, hvis der er faldet sne, og rydde indkørsel og fortov for sne.
  • Gå en tur forbi dit hus om aftenen efter julemaden juleaftensdag og i juledagene.
  • Lægge affald i din skraldespand.

2. Undgå indbrud og opret dig på nabohjælp.dk

Opret dig som nabohjælper på Nabohjælps app og inviter dine naboer og andre i nabolaget til at være med i dit netværk. På appen kan du bl.a. fortælle betroede feriehjælpere, hvornår dit hjem er alene hjemme, så de kan holde øje med dit hus.

3. Tænd lys og musik og slå ringeklokken fra

Med lys og musik tændt, virker det som om, der er nogen hjemme i dit hus. Brug tænd-sluk ure, hvis du ikke på anden måde kan indstille lys og musik til at gå i gang på bestemte tidspunkter, så det ser naturligt ud og ikke bruger for meget strøm..

Tyve kan godt finde på at ringe på døren for at tjekke, om du er hjemme. Derfor kan det være en god idé at slå ringeklokken fra. Det kan gøre tyven usikker.

4. Vis ikke feriebilleder på sociale medier

Læg ikke billeder op på sociale medier som Facebook og Instagram, hvis du er på juleferie. Vent til du er hjemme igen.

5. Kig ind ad dine vinduer før jul

Gå en runde, inden du tager på juleferie, og kig ind af dine vinduer, så du kan se, hvad tyven ser. Fjern alt af værdi, så det ikke er synligt.

6. Træk ikke gardiner for juleaften

Gardiner eller persienner trukket for er et tydeligt signal om, at her er ingen hjemme. Lad der være åbent, så tyven også kan se, at der ikke er noget af nævneværdig værdi at stjæle. Så er der større chance for, at han går videre.

7. Forsink tyven ved døre og vinduer

Tyvene bryder sig ikke om at bruge tid på at komme ind i huset - så går de hellere videre til et andet hus. Derfor er det en god idé fx at:

  • Montere sikringsbeslag på vinduerne.
  • Skrue glaslister på trævinduer og terrassedøre fast med sikringsskruer.
  • Montere et greb med lås på terrassedøren, så en evt. tyv får sværere ved at komme ud med tyvekoster.

8. Sæt en bevægelsessensor på din udendørs belysning

Sæt en bevægelsessensor på din udendørs belysning – både foran og bagved huset – så lyset automatisk tændes, hvis en ubuden gæst lister sig ind på grunden.

9. Tjek indbrud på kamera

En populær installation de seneste år er kameraer, der automatisk optager, hvis nogen kommer ind i et rum, hvor alarmen er slået til. De nyeste modeller kan også sende billeder direkte til din mobiltelefon, så du kan se, at der er en tyv i huset. På den måde kan du ringe til politiet med det samme.

10. Lås skuret

Haveredskaber, værktøj og stige kan bruges af tyven til at bryde ind i din bolig. Lås dem derfor ind i et skur eller lignende. Brug en solid hængelås til skuret