3 nemme tip til at spare på vandet

Du kan sænke vandregningen med tusindvis af kroner. Her er de 3 mest enkle måder at spare på vandet.

Hvordan sparer jeg på vandet?

Spar på vandet ved at tage kortere bade. Arkivfoto.

 1. Undgå, at toilettet løber eller vasken drypper.
  Afhængigt af, hvor meget dit toilet eller vask løber, kan det koste flere tusinde kroner. Du kan heldigvis selv oftest fikse problemet selv. Men selvom du skal bruge en håndværker eller nyt udstyr, kan det oftest betale sig på den lange bane.
 1. Installér en sparebruser. 
  En almindelig bruser bruger 10-20 liter vand pr. minut, så et bad på 5 minutter kan i værste fald betyde et forbrug på 100 liter vand. Med en sparebruser kan du ca. halvere vandforbruget og dermed udgifterne. Du kan også installere vandbegrænsere på husets vandhaner.
 1. Genbrug regnvandet.
  Brug fx regnvandet til havevanding, toiletskyl og bilvask. Det er både nemt og billigt at opsamle regnvandet i mindre mængder.

LÆS OGSÅ: Genbrug af regnvand

Kilder og henvisninger

Kilder:

 • Energirådgiver Morten Mathiasen
 • DANVA

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab