Tema

ÅBN DØREN!

Frisk luft på dit værelse gør dig klar til skole

Indeklimaet er vigtigt i skolen - og derhjemme. Et dårligt indeklima derhjemme, særligt om natten, betyder, at du risikerer at vågne træt og uoplagt og ikke særlig klar til en ny dag. 

Denne side sætter fokus på indeklima hjemme på dit værelse. Indholdet kan bruges sammen med din klasse i forbindelse med Masseeksperimentet 2021, eller du kan selv gå på opdagelse i vores grafer, artikler, video og quiz. 

Er du interesseret i gode råd til et godt indeklima på børnenes værelser, kan du se mere herunder. 

Indeklimaet om natten på et teenageværelse

Se, hvordan indeklimaet udvikler sig om natten i forskellige situationer. 

På grafen ses kvaliteten af luften på et børneværelse i løbet af natten. Den røde graf viser, hvordan luften er, når døren er lukket. Den grønne graf viser, hvordan luften er, når døren er åben. I begge tilfælde er der luftet ud med gennemtræk om aftenen inden sengetid og igen om morgenen. Kvaliteten af luften er angivet som CO2 målt i ppm (parts per million). Målingerne er foretaget i et lille, uventileret værelse, og på andre værelser kan forholdene være anderledes.

CO2 i indeklimaet

CO2 er ikke farligt i sig selv, men et højt CO2-niveau er tegn på et dårligt indeklima. Det er en indikation på, at luften ikke bliver nok udskiftet.

  • Under 1000 ppm: Godt indeklima
  • 1000-2000 ppm: Dårligt indeklima
  • Over 2000 ppm: Meget dårligt indeklima

Arbejdstilsynet anbefaler, at CO2-niveauet ikke overstiger 1.000 ppm. 

Se målingerne hjemme hos vores indeklimaekspert

Videoen er lavet i forbindelse med Masseeksperimentet 2021, der sætter fokus på indeklima. 

Test dig selv: Sover du i et ordentligt indeklima?

Vågner du frisk og veludhvilet, eller vågner du med hovedpine og nedsat koncentrationsevne? Testen indeholder fem spørgsmål. 

Få en doorhanger - vælg din egen tekst

Vær i fred på værelset om dagen, men åbn døren om natten. 

Det er budskabet på doorhangeren, som du kan printe og hænge på døren. Så kan resten af familien se, når du vil være i fred, og du kan blive mindet om at åbne døren om natten. 

Vælg selv mellem 6 friske tekster på den ene side af doorhangeren.