Se huspriserne i din kommune siden 1992

Se på vores Danmarkskort, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig fra 1992 og til nu. Se også, hvor priserne er steget og faldet mest det sidste år.

På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig fra 1992 og til nu i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Realkreditrådet, Realkreditforeningen, Finansrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de huse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt.

Huse koster 10 gange så meget i Gentofte som på Lolland 

Selvom huspriserne over næsten hele landet er på vej opad, dækker tallene over store forskelle mellem land og by.

Huspriserne er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 20. plads på listen.

Listen toppes af Gentofte og Frederiksberg Kommuner, hvor et gennemsnithus koster henholdsvis 40.569 og 39.488 kr. pr. kvadratmeter i 2. kvartal af 2017.

I Gentofte er huspriserne tæt ved 10 gange så høje som i Tønder, der er landets billigste kommune med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 4.084.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal
 3. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det forgangne kvartal
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os

Huspriser stiger i 76 kommuner og falder i 19

De nyeste tal fra 2. kvartal 2017 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 5 procent siden samme tidspunkt sidste år. Hvor det tidligere især var i de store byer, som trak den gennemsnitlige stigning op, ser det nu ud til at ramme bredt over stort set hele landet. Huspriserne er steget i 76 kommuner, mens det kun er 19 kommuner som oplever et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris.

De største stigninger har været i Lemvig og Tønder, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er gået op med henholdsvis 54 og 44 procent, mens prisen pr. kvadratmeter omvendt er faldet med mere end 10% i Varde, Morsø, Struer, Norddjurs og Frederiksberg. Selvom Frederiksberg er blandt de kommuner, som har oplevet et dyk i kvadratmeterprisen, er det stadig landets næstdyreste kommune.

Her kan du se, hvor meget huspriserne er steget det seneste år fordelt på landsdele:

 • Bornholm: 3,4 %
 • Vest- og Sydsjælland: 9,6 %
 • Østsjælland: 3,9 %
 • Nordjylland: 0,9 %
 • Københavns omegn: 4,6 %
 • Nordsjælland: 5,9 %
 • København by: 7,1 %
 • Fyn: 6,8 %
 • Østjylland: 5,8 %
 • Vestjylland: 5,2 %
 • Sydjylland: 3,6 %

Stigningerne har bidt sig fast uden for storbyerne

Med de nyeste tal ser det ud til, at prisstigningerne ikke længere kun er et storbyfænomen. Vest- og Sydsjælland har oplevet stigninger på tæt ved 10%, og både Nordsjælland, Fyn og Østjylland ligger over den gennemsnitlige stigning på landsplan, som er 5,2%. 

- Der er en klar tendens til, at huspriserne ikke stiger så meget længere i Aarhus og København, mens priserne omvendt stiger mere i områder, der ligger inden for pendlerafstand af byområderne. En nærliggende forklaring er, at boligpriserne i de Aarhus og København er steget så voldsomt, at markedet har lukket sig for mange almindelige lønmodtagere, der nu søger længere væk fra de to byområder, siger Bolius' boligøkonomiske ekspert, Jørgen Munksgaard Rasmussen.

- Med baggrund i en ultra-lav rente og stort set fuld beskæftigelse er der udsigt til fortsatte prisstigninger, siger Bolius' boligøkonomiske ekspert, Jørgen Munksgaard Rasmussen.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab