Se huspriserne i din kommune siden 1992

Se på vores Danmarkskort, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig fra 1992 og til nu. Se også, hvor priserne er steget og faldet mest det sidste år.

På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig fra 1992 og til nu i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Realkreditrådet, Realkreditforeningen, Finansrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de huse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt.

Huse koster 10 gange så meget på Frederiksberg som i Tønder og på Lolland og Ærø

Huspriserne er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser - Aarhus Kommune ligger på en 19. plads på listen.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnithus koster henholdsvis 47.837 og 40.076 kr. pr. kvadratmeter. i Frederiksberg er huspriserne mere end 10 gange så høje som i de tre billigste kommuner i Danmark - Tønder, Lolland og Ærø Kommuner - hvor et gennemsnitshus koster henholdsvis 4.018, 4.143 og 4.623 kr. pr. kvadratmeter.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal
 3. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det forgangne kvartal
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os

Huspriser stiger i 67 kommuner og falder i 28

De nyeste tal fra 1. kvartal 2017 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 4 procent på et år.

Der er dog stor forskel på de enkelte kommuner. Huspriserne er steget i 67 kommuner og faldet i 28. De største stigninger har været i Morsø, Frederiksberg og Sorø Kommuner, hvor huspriserne er gået op med mere end 30 procent, mens de omvendt er faldet med mere end 10 procent i Skive, Mariagerfjord, Thisted, Tønder, Ærø og Norddjurs Kommuner.

Selv om huspriserne er faldet i enkelte kommuner, har prisstigningerne bredt sig ud over hele landet med de største stigninger i områder, hvor huspriserne normalt ikke stiger så meget. Her kan du se, hvor meget huspriserne er steget det seneste år fordelt på landsdele:

 • Bornholm: 10,4 %
 • Vest- og Sydsjælland: 8,5 %
 • Østsjælland: 7,7 %
 • Nordjylland: 6,7 %
 • Københavns omegn: 5,2 %
 • Nordsjælland: 5,1 %
 • København by: 3,7 %
 • Fyn: 1,9 %
 • Østjylland: 1,5 %
 • Vestjylland: 1,2 %
 • Sydjylland: 0,1 %

Huspriser stiger mindre i Aarhus og København

- Der er en klar tendens til, at huspriserne ikke stiger så meget længere i Aarhus og København, mens priserne omvendt stiger mere i områder, der ligger inden for pendlerafstand af byområderne. En nærliggende forklaring er, at boligpriserne i de Aarhus og København er steget så voldsomt, at markedet har lukket sig for mange almindelige lønmodtagere, der nu søger længere væk fra de to byområder.

- Samtidig ser vi dog også, at yderområder som Vestjylland og Sønderjylland stort set ikke får del i prisstigningerne. Lidt uden for nummer finder vi Bornholm, hvor prisstigningerne gennem de seneste to år har ligget markant højere end i de traditionelle vækstområder som Aarhus og København.

- Med baggrund i en ultra-lav rente og stort set fuld beskæftigelse er der udsigt til fortsatte prisstigninger – specielt i områderne omkring de to store byområder, siger Bolius' boligøkonomiske ekspert, Jørgen Munksgaard Rasmussen.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Indhold i denne artikel

Bolius - et helejet Realdania selskab