Få plads til mere i skabet: Sådan folder du din plastikpose

Indkøbsposer kan sagtens genbruges flere gange, men de fylder meget, hvis de bliver krøllet sammen nede i skuffen. Se, hvordan du nemt får plads til masser af plastikposer i skabet.

Se videoen 'Sådan får du styr på dine plastikposer'

Genbrug af plastposer fra fx indkøb er godt for både miljø og privatøkonomi. Men poserne kommer hurtigt til at optage meget plads i skabe og skuffer, hvis de bliver krøllet sammen. Fold i stedet poserne til små trekanter. Så fylder de mindre i skuffen og er nemme at tage med i lommen eller tasken på vej ned til supermarkedet.

Hvor mange plastikposer bruger en dansker i gennemsnit om året?

I gennemsnit brugte en dansk husstand ifølge Miljøstyrelsen 182 plastikposer om året i 2014. Det bliver på landsplan til 460 millioner plastikposer.

Selvom danskerne sammenlignet med andre europæiske lande er dukse i forhold til forbrug af plastikposer, kan forbruget af plastikposer altså stadig nedbringes væsentligt.

Så mange penge bruger danskerne på plastikposer

Hver husstand bruger i gennemsnit 3,5 plastikposer om ugen. Nogle får vi gratis, ved køb af tøj eller sko, men langt de fleste poser køber vi i supermarkederne, når vi køber dagligvarer.

Hver husstand brugte ifølge Miljøstyrelsen 390 kr. om året i gennemsnit i 2014. Det bliver i alt til 966 millioner kr. om året på plastikposer. Der er altså også penge at spare ved at gemme poserne, så de kan bruges flere gange.

Billedserie: Se hvordan du får mere plads, ved at folde din indkøbspose!

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab