Spørg Bolius

Fald på naboen terrasse giver os generne af deres regnvand - hvordan er reglerne?

Hej Bolius

Hvordan er reglerne om hældning på terrassefliser? Min nabo har en stor terrasse (Ca 40m2) mellem deres hus og hækken mod vores skel indtil ca 15 cm fra skel. Der er selvfølgelig hældning mod skel. Når det regner løber alt vandet derfor ind på vores grund og der bliver sumpet Ca 1 meter ind-vi synker i Ca 20 cm ved store regnskyl. Han har ikke lavet noget afløb, men bare sat en T-liste ved flisekanten. Han siger, at hækken så vil opsuge vandet. Er det ham eller os, der skal lægge evt dræn, så vandet kan blive ledt væk? Han mener ikke han kan gøre mere uden at skulle tage fliserne op igen, og det vil han ikke. Vi må selv finde ud af det nu,siger han. Regler?

Med venlig hilsen Randi A

Hej Randi A

Jeg vil henvise til 3 artikler, som alle berører samme emne.

1) Hvordan vi anbefaler at man opfører sin terrasse, med anvisninger af hældning mm, som er afhængig af typen af terrasse og om man har kælder eller krybekælder: Fald på terræn tæt på huset

2) 3 Opmærksomhedspunkter som du skal være opmærksom på, hvis du vil gå videre med sagen. 
Hvad gør du, hvis vand fra naboens grund oversvømmer din have?

3) Et tilsvarende spørgsmål, hvor vores landinspektør henviser til love, men også til hvad det kræver af dig at få en sag godt igennem: Vand fra nabogrund oversvømmer vores - hvordan er reglerne?

Vi anbefaler altid at man forsøger dialogens vej, da dårligt naboskab kan være frygteligt belastende i mange år frem. Det lyder dog som om I har forsøgt. Måske kan du med henvisning til nogle af ovenstående artikler få dialogen tilbage på sporet, så det ikke bliver en kamp mod hinanden, men en fælles kamp for en god og brugbar løsning.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden