Spørg Bolius

Fugtig kælder - valg af ventilation?

Hej. Jeg har et gammel hus fra 1958 med kælder. Der er ingen varmekilder dernede og det lugter fugtigt. Jeg ønsker at komme fugten til livs, og vil gerne høre om i har erfaring med enrumsvarmegenvinding kontra solar venti produkter? Hvad er mest effektiv og holder på varmen?

Mvh Ruth

Kære Ruth.

Både enrumsvarmegenvinding og solar venti produkter kan være effektive løsninger til at reducere fugt i en kælder, men de fungerer på forskellige måder og har forskellige fordele. Men ingen af delene holder på varmen. 

Enrumsvarmegenvinding er en form for ventilation, der genbruger varmen fra den luft, der bliver suget ud af rummet. Det kan være en effektiv løsning til at reducere fugt, da det både forbedrer ventilationen og hjælper med at holde temperaturen oppe. Det er dog vigtigt at bemærke, at denne løsning kræver elektricitet for at fungere.

Solar Venti produkter er solcelledrevne ventilationssystemer, der bruger solenergi til at varme og cirkulere luften. De kan være en god løsning til at reducere fugt, især i rum, der ikke bruges meget, da de ikke kræver elektricitet. De er dog afhængige af sollys for at fungere effektivt, så deres effektivitet kan variere afhængigt af vejret og årstiden.

Når du har problemer med fugt i din kælder, kan det også være en god idé at overveje andre løsninger, såsom at forbedre dræningen omkring dit hus, isolere kældervæggene (med egnede produkter), opsætte en fast varmekilde eller bruge en affugter. Det kan også være en god idé at få en professionel til at vurdere situationen, da årsagen til fugtproblemer kan variere meget.

Se også:

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden