Græsplæne

Bliv klædt på til at så, slå og pleje græsset i haven, så du får en sund og grøn plæne. Og få fifs til at undgå mos, sneskimmel og andre problemer med græsplænen.

Så en ny græsplæne

Prydgræsser

Prydgræsser

Have

Ajourførtdato: fredag 27. februar 2015

Græs er ikke bare det, der ligger på plænen. Du kan få masser af prydgræsser, der kan forskønne dit staudebed og give din have nyt liv. Prydgræsser har forskellige farver gennem de 4 årstider og er oftest pænest om efteråret. Se billeder af fantastiske prydgræsser her.

Ny græsplæne

Ny græsplæne

Fakta

Ajourførtdato: fredag 9. december 2016

Når du anlægger en græsplæne med rullegræs eller ved såning af græs er det vigtigt, at jorden er forberedt. Den skal fræses, planeres og rives, hvis resultatet skal blive en smuk, grøn plæne.

Kom hurtigere gennem græsslåningen

Kom hurtigere gennem græsslåningen

Have

Ajourførtdato: tirsdag 24. oktober 2017

Græsplænen er blandt de mest tidskrævende haveopgaver. Den skal slås cirka en gang om ugen, der skal fjernes mos og ukrudt og så skal kanterne afrettes. Men græsslåning kan gøres nemmere og hurtigere.

QUIZ: Den store græsquiz

QUIZ: Den store græsquiz

Quiz

Ajourførtdato: mandag 6. november 2017

Alle ved, hvad græs er - men ved du fx hvor mange arter græs, der findes? Og hvornår den første plæneklipper blev opfundet? Test din viden i Bolius' store græsquiz.

Slå græsplænen

Må du slå græs kl. 6 om morgenen?

Må du slå græs kl. 6 om morgenen?

Have

Ajourførtdato: fredag 16. december 2016

Tidligt lørdag eller søndag morgen, mens alle andre sover, er du allerede i gang med plæneklipperen. Men må du slå græs på et hvilket som helst tidspunkt i weekenden?

i april kan du normalt slå græsplænen første gang

Hvornår skal du slå græs første gang?

Have

Ajourførtdato: fredag 23. december 2016

Skal du slå græs allerede i marts eller april? Find ud af, hvornår du skal slå din græsplæne første gang efter vinteren.

Hvornår skal du slå din græsplæne for sidste gang?

Hvornår skal du slå din græsplæne for sidste gang?

Have

Ajourførtdato: tirsdag 17. oktober 2017

Jordtemperaturen er afgørende for, hvornår du skal slå græs sidste gang, men husk at græsset ikke må være for langt, hvis du vil have en nydelig græsplæne næste forår.

Kan du slå græs i regnvejr?

Kan du slå græs i regnvejr?

Have

Ajourførtdato: mandag 16. januar 2017

Er det en myte, at græs helst ikke skal slås i regnvejr? Og hvornår er egentlig det bedste tidspunkt at slå græs? Få svaret her.

Plej græsplænen

Pleje af græsplænen

Pleje af græsplænen

Fakta

Hvis du plejer din græsplæne omhyggeligt, får du en smuk grøn plæne. Samtidig slipper du for problemer med mos og visne pletter.

8 gode råd til at kickstarte græsplænen

8 gode råd til at kickstarte græsplænen

Have

Ajourførtdato: søndag 8. januar 2017

Start tidligt på foråret, hvis du vil undgå mos og visne pletter i græsplænen. Læs, hvilken gødning du skal bruge, og hvordan du får en frodig og grøn græsplæne.

Sådan får du den grønneste græsplæne

Sådan får du den grønneste græsplæne

Have

Ajourførtdato: mandag 12. december 2016

Græsset behøver ikke altid at være grønnere på den anden side. Tidligere slotsgartner John Henriksen giver dig de rigtige tips til, hvordan du får det grønneste græs på vejen.

Undgå typiske problemer i græsplænen

Problemer i græsplænen

Problemer i græsplænen

Fakta

Ajourførtdato: onsdag 14. december 2016

Er din græsplæne plaget af mos, ukrudt, muldvarpeskud eller visne pletter? Læs her, hvordan du slipper af med problemerne ved at give plænen en skønhedskur.

Bolius - et helejet Realdania selskab