Nej. Det er en dårlig idé at opbevare let fordærvelige madvarer som kød og mælk på steder, der er over 5 grader varmt.

Et viktualierum - eller et spisekammer eller svalekammer, som det også kaldes - vil som hovedregel være varmere end 5 grader, selv om der kan være viktualierum eller jordkældre, der om vinteren er 5 grader eller derunder alt afhængig af vejret udenfor. Er temperaturen over 5 grader, risikerer du at få sur mælk og dårligt kød, hvis du opbevarer mælk og kød der.

Normalt bliver du dog ikke blive syg af sur mælk, det smager bare dårligt, mens fx kød er mere kritisk at opbevare for varmt.

Bakterier på madvarer med store flader, som fx en pakke hakket oksekød, trives nemlig rigtig godt ved temperaturer mellem 10 og 40 grader. Og jo flere bakterier, der udvikles pga. varme, jo større sandsynlighed for at blive syg på grund af fordærvet mad.

LÆS OGSÅ: Spisekammeret: Hvor blev det af?

Hvor bør du så opbevare kød og mælk?

Et køleskab, der er 5 grader eller koldere, er det rigtige sted at opbevare kød og mælk.

Hvad kan du så opbevare i et viktualierum?

Der er andre madvarer, som mange putter i køleskabet, der godt kan opbevares i et viktualierum. Det er fx grønsager, brød, sennep, ketchup og syltevarer – så længe der er konserveringsmidler i. Til gengæld bør du putte æg, åbnede, købte dressinger og hjemmesylt uden konserveringsmidler i køleskabet.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger og indretter du viktualierummet