Spørg Bolius

Købt et hus med gulvvarme i badeværelse, men der er ikke gulvvarme

Hej
Jeg har købt et hus til overtagelse juli 2008, og har fået fremvist + det står nævnt i salgsopstilling og slutseddel at der er gulvvarme på badeværelse.
Vi har ikke kunne få det til at virke ordentlig, og har nu fået banket gulvet op, og konstateret at der ikke er gulvvarme, men et rør til en radiator.
Vi mener at vi har krav på onkostningen ved at etablere nyt gulvvarme. Kan vi kræve dette?
Vi købte bolig hos Nybolig, men desværre har mægleren solgt butikken og er gået personlig konkurs. Jeg er i dialog med en jurist ved Nybolig, men sagen trækker lidt ud. Tak for fortrolig behandling af denne sag.

MVH Jesper

Kære Jesper
Som udgangspunkt, vil du kunne rette et krav mod både sælger og ejendomsmægler i situationer som denne, ligesom den manglende gulvvarme efter omstændigheder også vil kunne dækkes under en evt. ejerskifteforsikring eller som et erstatningskrav mod den byggesagkyndige, såfremt denne burde have opdaget forholdet under sin besigtigelse af huset.
Hvis der er udarbejdet tilstandsrapport og sælger har tilbudt at betale halvdelen af præmien på ejerskifteforsikringen, har sælger fraskrevet sig en del af ansvaret for mangler ved huset. Dog vil sælgeren stadig være ansvarlig for den manglende gulvvarme, fx hvis sælger har indestået for tilstedeværelsen af gulvvarmen eller hvis sælger bevidst har undladt at oplyse herom.
Hvis mægler er gået konkurs, og køberen af mæglerbutikken ikke har samme cvr-nr., vil der ofte ikke være meget at hente her. Dog er det muligt, at mæglerens ansvarsforsikring stadig dækker i en periode efter konkursen. Dette kaldes afløbsforsikring

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden