Ja. Du må gerne sende dit flag til tops på langfredag, hvis du har en festlig begivenhed, der skal markeres. Der er ingen reel flaglov i Danmark, men der er nogle kutymer og uskrevne regler, som vi forventes at overholde.
Flagning ved festlig lejlighed
Langfredag er en officiel kirkelig flagdag, hvor der skal flages på halv stang hele dagen for at markere Jesu korsfæstelse, men har du en festlig begivenhed, der skal fejres, går dette forud for den kirkelige flagdag. Der er derfor ikke noget i vejen for, at du hejser flaget helt til tops.
'Den korrekte måde at flage på halv'
Offentlige myndigheder skal flage på halv
Mens du som privat borger på langfredag gerne må flage til tops, er det anderledes for offentlige myndigheder. De har ikke noget valg og skal flage på halv på langfredag – også selv om de har noget at fejre.
Kirkelige flagdage som langfredag går forud for kongelige
Skulle en kirkelig flagdag og en kongelig flagdag falde på samme dag, går den kirkelige flagdag forud for den kongelige. Logikken er her, at de kirkelige flagdage er faste, mens de kongelige flagdage skifter, så derfor går de kirkelige flagdage forud for de kongelige.
Fx har Dronning Magrethes fejret fødselsdag på langfredag, hvilket betød, at flag landet over var på halv stang hele dagen på trods af regentens fødselsdag.