Ud til åbne marker syd for Dronningmølle i Nordsjælland og med det fredede naturområde Ruslands Bakker i baghaven.

Her ligger Mette og Jens Hildens sommerhus til skue. For selvom de forbipasserende lader som om, de ikke kigger, så har parret opdaget de længselsfulde blikke, der rettes mod parrets nybyggede og supermoderne sommerhus.

Udsigten valgte huset

Den ene dag lå mosters gamle sommerhytte og passede sig selv næste dag var der hejst et færdigt hus ind på grunden med kran og flere af grundens træer var fældet for at give plads.

Det moderne 120 m2 lærketræsbeklædte hus har hovedhus og gæstefløj, der er forbundet af en overdækket terrasse. Huset er på alle måder anderledes end de omkringliggende stråtækte bondehuse og gårde

- Vores valg af hus gav sig selv. De store glaspartier ydede fuld retfærdighed til de bakkede marker med græssende heste og køer mod syd. Det ville slet ikke være det samme at se ud af små bondehusvinduer i det her landskab, fortæller Mette Hilden, da Videncentret Bolius talte med hende i 2013.

Hus i 2 dele passede på millimeteren

Hun og ægtemanden kiggede på flere hustyper, før de bestemte sig for EBK Huse, bygget i Nordjylland og tegnet af københavnske ONV Arkitekter. For parret viste det sig at være et godt valg for dem, da prisen dels var lavere, og de desuden slap for at følge og styre en lang og kompliceret byggeproces.

Huset blev hejst ind i 2 dele, som passede på millimeteren fra fundament til tag, da de blev forbundet. Derefter fulgte få dage, hvor byggefirmaets håndværkere forbandt vand og strøm i det 86 m2 hovedhus, som indeholder stue/køkken og to værelser med badeværelse, med gæstegemakkernes to værelser og badeværelse.

Intet havearbejde, tak!

Tidligere delte Mette Hilsen sine forældres sommerhus fra 1946 i Hornbæk med sine to søskende. Men med tiden blev hun træt af vedligeholdelse og af de mange larmende græsslåmaskiner i sommerlandet. Herude skal være så lidt havearbejde og hus-vedligeholdelse som muligt.

- Kun nogle få stier skal slås med plæneklipperen, for kvaliteten er netop, at vi kun hører lyden af naturen og en bil fra tid til anden, siger hun og fortsætter:

- Huset var også en praktisk og smuk pakkeløsning, som foreløbig ikke kræver vedligeholdelse, så vi bruger det meget mere end vores gamle sommerhus og holder også jul heroppe med hele familien.

Smart varmestyring og plads nok

I den kolde tid ringer Mette Hilden hjemmefra - før hun kører i sommerhuset - og tænder for varmen. Så er huset opvarmet og klar til brug, når hun ankommer.

Huset er praktisk indrettet, så besøg af 3 børn og 6 børnebørn kan lade sig gøre uden problemer og pladsbesvær. Indretningen er i dag en blanding af møbler fra den gamle hytte og nyindkøbte møbler - bl.a. fra nettet - men parret har været nødt til at prøve sig frem for at finde en blanding, der passer til dem og huset.

I stedet for gardiner valgte parret sorte metalpersienner, som rulles ned om aftenen og skærmer for solen i den værste sommervarme. Husets placering på grunden er også nøje overvejet, da der både skulle tages hensyn til morgen- og aftensol.