Ny undersøgelse: Så mange danskere har sikret deres bolig mod indbrud

Sommerferien er højsæson for indbrud. Men de danske boligejere er forberedt, viser en undersøgelse. Læs, hvad de har gjort for at sikre deres bolig.

Udover julen er sommerferien den periode, hvor der bliver begået flest indbrud i Danmark. Indbrudstyvene udnytter, at du eller dine naboer er taget på ferie, og at mange boliger dermed står ubeskyttet hen.

Men flere og flere boligejere kan tage på ferie med ro i sindet, for i 2016 havde 89 % af dem nemlig sikret deres bolig imod indbrud. Især de boligejere, der tidligere havde haft indbrud, var forberedt – her havde hele 99 % foretaget en eller flere sikringer imod indbrud.

Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov i juni 2016 for Bolius.

Hver anden boligejer sikrer huset ekstra i sommerferien

Undersøgelsen viser, at de danske boligejere generelt er meget opmærksomme på faren for indbrud i sommerferien, hvor hver fjerde frygter indbrud i eget hjem. Den øgede bekymring har gjort, at halvdelen af alle boligejere har foretaget ekstra indbrudssikring af huset op til sommerferien.

- Det er rigtig godt, at boligejerne sikrer deres bolig imod indbrud.

- Og man skal huske, at indbrudssikring oftest også fungerer som almindelig vedligehold af boligen. Fx kommer tyvene tit ind i huset ved at pille glaslisterne af vinduet og tage ruden ud. Så hvis man sørger for at have nye glaslister, evt. monteret med envejsskruer, så er det både indbrudssikring og vedligeholdelse af vinduerne, siger Bolius fagekspert Tine R. Sode.

Nabohjælp og selvtændende lys er boligejernes foretrukne midler mod indbrud

Især to tiltag er attraktive blandt boligejerne, når det drejer sig om at holde indbrudstyven væk. 56 % har lavet aftale om nabohjælp eller –overvågning, og 51 % har installeret tænd/sluk-lys. Tredjepladsen af de mest brugte indbrudssikringer er alarmer som 29 % af de adspurgte boligejere har sat op.

Modsat er dørkammen og sikring af vinduets yderside de mindst populære løsninger. Her har henholdsvis 8 og 5 % af boligejerne sikret boligen.

- En af de bedste sikringer imod indbrud er at få naboen til at holde øje med ens hus, så det er godt, at så mange boligejere har sørget for det. Derudover skal de være ekstra opmærksomme på bevoksning, der gør, at tyvene står ugeneret. Klip gerne buske mm. lidt ned, inden du tager på ferie, siger Bolius fagekspert Tine R. Sode.

Test dit hus - er det sikret mod indbrudstyve?

Alle tallene stammer fra en YouGov-undersøgelse foretaget for Bolius i juni 2016.

1.008 boligejere i alderen 25 til 75 år har deltaget i undersøgelsen. Deltagerende er jævnt fordelt over hele landet. 

Unge og nordjyder er mest bekymret for indbrud

Jo yngre boligejeren er, jo mere er personen bekymret for indbrud henover sommeren. Hos de 25-49 årige boligejere er 44 % af de adspurgte bekymret for indbrud om sommeren. Modsat er kun 32 % af boligejerne over 70 år bekymret.

Kigger man på, hvor boligejeren bor, er der klart færrest bekymrede i landområderne, hvor kun 28 % føler sig bekymrede.  

Ser man på fordelingen af bekymrede boligejere i de danske regioner, er frygten for indbrud henover sommeren størst i Region Hovedstaden og Region Nordjylland. Her svarer mere end 4 ud af 10 boligejere, at de er bekymret for indbrud, mens det kun er 3 ud af 10 i Region Midtjylland.

Risikoen for indbrud er størst i hovedstaden

At der er forskel på bekymringen afhængigt at, hvilken region du bor i, kan hænge sammen med hyppigheden af indbrud i området. Der er nemlig flest boligejere, der har oplevet indbrud i Region Hovedstaden, og færrest i Midtjylland.

I Region Hovedstaden har hver 10. boligejer tidligere haft indbrud i forbindelse med sommerferien. Modsat har midtjyderne været udsat for færrest indbrud i sommerferien – her har der været indbrud hos hver 20. boligejer.

Ser man på landsplan, har 7 % af de adspurgte boligejere tidligere været udsat for indbrud i forbindelse med en sommerferie.

LÆS OGSÅ: Alarm til hjemmet

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab