Spørg Bolius

Renovering byhus, hvilke typer gipsvægge til skillevægge og isolering af ydervægge?

Hej Bolius

Vi skal i gang med at renovere 1. sal i et gammelt byhus. Vi er i tvivl, om der er krav til, hvilke typer/hvor mange lag gips vi skal bruge ved opsætning af gips som hhv. indervægge /skillevægge og i forbindelse med ydervæggene.

Randi B

Hej Randi B

Om der er nogle krav til de nye gipsvægge afhænger blandt andet af alderen på huset, afstand til andre huse, og hvilke type vægge det er - bærende/ikke bærende.

Læs mere om disse forhold i denne artikel: Brandsikre bygningsdele

Normalvis er der ikke krav om, at en almindelig skillevæg mellem to beboelsesrum skal være brandsikker. Det er dog en god ide at tænke på lydisolering til en skillevæg mellem to beboelsesrum. Da en god, lydisolerende væg, ofte også vil have en opbygning, der svarer til en brandsikker væg, vil man på den måde ”slå to fluer med et smæk”.

Læs mere om indvendige vægge af gips i denne artikel: Indvendige vægge af gips

Hvis I vælger at sætte en gipsvæg op ad en eksisterende ydervæg – en forsatsvæg - skal I være meget påpasselige i forhold til fugt. Ældre vægge kan godt bære og afgive fugt indvendigt, og i disse tilfælde vil en forkert konstrueret forsatsvæg kunne medføre fugtskader og eventuelt skimmelvækst. Det vil derfor være en god ide at få en fagmand eller en byggesagkyndig til at besigtige og vurdere forholdene og rådgive jer med den bedste løsning.

Læs mere om dette forhold i denne artikel: Sådan isolerer du husets ydervægge indefra

Held og lykke med projektet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden