Salget af danske villaer og rækkehuse er vokset fra 2016 til 2017. Mens der i 2016 blev solgt 43.323 huse på landsplan, blev der i hele 2017 solgt 47.494, hvilket svarer til en stigning på 9,6 %. 

Det viser tal boligsiden.dk har lavet for Videncentret Bolius.

Den markante stigning på landsplan skyldes, at hele 83 af Danmarks 98 kommuner solgte flere villaer og rækkehuse i 2017 end i 2016. Især i Ishøj, Svendborg og Odder Kommuner udvikler boligsalget sig positivt i 2017 ift. de to forgange år.

- De seneste år har været særdeles positive, når vi ser på handelsaktiviteten på husmarkedet, da renten er på et exceptionelt lavt niveau. Vi ser også ændringer rent geografisk, hvor det store pres, der har været på Hovedstaden, er lettet en smule grundet et ekstremt højt prisniveau, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Flest solgte huse i Aarhus, Aalborg og Odense

Mens det fortrinsvis er mindre byer, der har den største udvikling i boligsalget, er det som sædvanligt de større byer, der har flest salg generelt. 

Aarhus Kommune har med 2.376 salg af villaer og rækkehuse det højest antal i 2017. Dernæst følger Aalborg, Odense, København, Vejle og Esbjerg Kommuner. 

Se antallet af solgte villaer og rækkehuse i din kommune i tabellen herunder. 

I disse 15 kommuner faldt antallet af solgte huse i 2017

Selvom antallet af solgte villaer og rækkehuse generelt steg fra 2016 til 2017, falder antallet af hussalg samtidig i 15 danske kommuner.

Værst står det til på Læsø, hvor der i 2017 blev solgt 23,5 % færre huse end i 2016. Salget på Læsø er dog relativt lille, hvorfor enkelte salg vil rykke statistikken væsentligt.

Udover Læsø har Glostrup, Fanø og Samsø de største fald i antallet af solgte huse. 

På listen over kommuner med faldende hussalg findes også København. Mads Ellegaard fra Home vurderer, at den markante prisvækst på boliger i København gør, at flere køber hus i yderkommunerne i stedet. Derudover tæller statistikken ikke antallet af solgte lejligheder, som ifølge Home stiger i disse år.

De øvrige kommuner med faldende boligsalg i 2017 er Hjørring, Kalundborg, Norddjurs, Vejen, Gribskov, Tønder, Rebild, Gladsaxe, Gentofte og Middelfart.