Nogle potteplanter kan godt klare sig op til en måned uden vand, hvis du vander dem godt, inden du tager af sted på sommerferie. Det gælder bl.a. sukkulenter, dracæna-arter og hoyaer.

Andre planter visner, hvis de ikke får vand igennem længere tid. Du kan dog nedsætte planternes vandforbrug ved at fjerne dem fra sydvendte vinduer og direkte sollys. Derudover er der flere måder hvorpå du kan sørge for, at planterne får vand, mens du ikke er hjemme.

3 metoder: Sådan giver du potteplanterne vand i ferien

  1. Fyld en tom sodavandsflaske eller vandflaske med vand og sæt den godt ned i jorden i potteplanten med bunden i vejret. Efterhånden som jorden tørrer ud, vil vandet løbe ned og på den måde vande planten.
  2. Sæt dine planter i urtepotteskjulere med en tyk skive oasis i bunden. Oasis er et vandsugende materiale, der også bruges til blomsterdekorationer. Urtepotteskjulerne fyldes op med vand til overfladen af oasisen, og på den måde kan planterne selv trække vand. Oasis kan købes i havecentre og i mange dagligvarebutikker.
  3. Brug en fiberdug. Tag dine planter op af urtepotteskjuleren, stil dem på "undervandingsdugen", og sørg for, at den ene ende har berøring med vand, fx fra en fyldt køkkenvask eller en anden beholder med vand. Dugen suger vandet op og fordeler det til potteplanterne på dugen. Du kan købe en fiberdug i de fleste byggemarkeder og havecentre.

Få en nabo til at vande potteplanterne i ferien

En ulempe ved de ovennævnte metoer er, at de kan give indbrudstyve et hint om, at der ikke er nogen hjemme, hvis de kigger ind gennem vinduet og ser vandingssystemet.

Derfor er den allerbedste metode at få naboer, venner eller bekendte til at vande dine blomster. Du kan også aflevere dine mest tørstige planter hos dem, hvis det er nemmere for dem end at komme i dit hjem.