Det er muligt at dæmpe lyden af barnet, som øver sig på violin eller teenageren, som giver den gas på det nye anlæg.

Larm bevæger sig enten gennem luften eller igennem konstruktioner. Lyden fra børneværelset kan være begge dele, da der både snakkes højt og leges med legetøj, som larmer, når det bliver tabt på gulvet. 

Du kan dog nemt og billigt selv gøre nogle få simple ting, som vil være med til at mindske støjen fra børneværelset.

Det kan du selv gøre for at dæmpe støjen fra børneværelset

  1. Du skal sørge for at tætne døren eller dørerene. De skal lukke helt til i kanterne, og det kan du gøre med en tætningsliste, som du kan købe i den lokale tømmerhandel. Du kan nemt selv montere listen.

  2. Hvis du virkelig går op i det, så kan du også dække nøglehullet i døren med vat eller lignende. Det ser dog ikke specielt pænt ud, og effekten er minimal.

  3. Sørg for bløde overflader i børneværelset. Læg eventuelt et gulvtæppe på gulvet og en dug på bordet. Det er med til at dæmpe lyden, når der tabes diverse legetøj. Du kan også med fordel sætte dupper under stolene.

  4. Hvis du virkelig går op i det, så er puder, tæpper osv. med til at sikre en bedre akustik i børneværelset. Det betyder, at støjniveauet holdes nede, og børnene ikke snakker lige så højt. For når børn leger så larmer de, og så snakker de højere, men hvis lyden i rummet er god, så holdes snakke-volumen også nede.
     
  5. Lyden der spreder sig igennem konstruktioner skyldes ofte musikanlæg og fjernsyn. Her kan du med fordel anvende dæmpefødder, som du placerer under højtalerne (se mere her.). De er lavet i blødt skum og tilpasser sig højtalernes vægt. Det er med til at bryde lyden, som dermed ikke kan forplante sig igennem konstruktionerne.