Frygt ej, hvis du har et overskud af sæsonens sidste tomater fra din have, der ikke når at blive modne. Syltede grønne tomater er gode som surt og sødt tilbehør til ost, kødretter eller som fyld i lækre sandwiches. Og når du sylter korrekt, får du et slutprodukt, der kan holde sig i månedsvis.

Det skal du bruge til syltede grønne tomater

  • Tomater.
  • 5 dl husholdningseddike.
  • 5 dl vand.
  • 500 g sukker.
  • 1 stykke hel kanel.
  • 1 stykke ingefær.
  • Atamon til konservering - se hvor meget på flasken.

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne.
  • Prik huller i dem med en gaffel.
  • Bring vand og eddike i kog.
  • Kog tomaterne i 5-7 minutter og tag dem op.
  • Bland sukker og krydderier sammen med 5 dl af det kogte eddikevand.
  • Kog tomaterne i den nye lage i 5-7 minutter.
  • Tag gryden af, og lad tomaterne stå i lagen natten over i køleskabet, så suger de lagen til sig.
  • Kog evt. tomater og lage op 5-7 minutter næste dag, det gør jeg ikke selv, for så synes jeg, de bliver for bløde.
  • Put tomaterne i et sylteglas.
  • Kog lagen op igen og hæld atamon i efter flaskens anvisning.
  • Hæld lagen over tomaterne i glasset og luk.

Forberedelsestid: 20 minutter

Kogetid: 20 minutter

Kalorier: 150