- Henkogte porrer smager vidunderligt til kødretter som fx oksesteg - eller bare en almindelig hakkebøf. Høst de porrer, der ikke er blevet så store. De skal helst kun være ca. 1 cm tykke. Alternativt kan du bruge forårsløg, forklarer Vibeke.

Det skal du bruge til henkogte porrer

  • 5 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk. salt
  • Porrer, så mange der kan være i et 1-litersglas. Alternativt kan du bruge forårsløg

Sådan henkoger du dine porrer

  • Bland eddike, sukker og salt i en gryde og sæt i kog.
  • Rens porrerne, tag så meget som muligt af det grønne med - det er lækkert sprødt.
  • Tilsæt de hele porrer, når lagen koger. Lad dem blive i, til lagen koger igen - og ikke længere. De skal kun have en blanchering, ellers kan de blive lidt seje.
  • Tag porrerne op og put dem stående i højt henkogningsglas.
  • Hæld lagen over, og luk glasset.
  • Sæt glasset i ovnen ved 140 grader og lad det stå cirka ½ time indtil du kan se, det begynder at boble lidt.
  • Tag glasset ud og lad det køle langsomt ned.
  • Opbevar det mørkt og køligt.

Forberedelsestid: 10 minutter

Kogetid: 35 minutter

Kalorier: 90