På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de parcel- og rækkehuse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune (i nogle få tilfælde kan navnet på kommunen gå lidt ind over en anden kommune, her skal du kiikke på omridset af kommunen og ikke navnet for at finde den rigtige kommune).
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal.
 3. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 1. kvartal 2019
Højeste pris i 1. kvartal 2019

Huspriser stiger mere end lejlighedspriser

De nyeste tal fra 1. kvartal 2019 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 1,2 procent siden samme tidspunkt sidste år. Lejlighedspriserne steg med 0,7 procent, og det er tredje vrtal i træk, at huspriserne stiger mere end priserne på ejerlejligheder efter en lang periode, hvor lejlighedspriserne gav huspriserne baghjul.

Til gengæld steg sommerhuspriserne lidt mere end huspriserne - med 1,4 procent.

Højeste huspriser nogensinde - næsten

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 13.573 er huspriserne tæt på det højeste niveau nogensinde 

Fagekspert i boligøkonomi i Videncentret Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen, peger dog på, at huspriserne justeret for inflation stadig er et godt stykke fra toppen i 2. kvartal 2007.

- Siden medio 2007 har inflationen udgjort ca. 17 procent, så opgjort i reale priser er der tale om et prisfald i samme størrelsesorden, anfører han.

Huspriser går op i hele landet

Huspriserne stiger over hele landet - de er steget i 58 kommuner, mens 38 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt.

Langeland, Samsø og Hedensted Kommuner har haft de største husprisstigning det seneste år - det kan skyldes, at nogle få, dyre huse er blevet solgt. De største stigninger ligger spredt ud over landet. I syv kommuner er er huspriserne steget med mindst 10 procent.

Huspriserne er faldet mest i Tønder, Skive, Syddjurs og Vordingborg Kommuner, hvor de er gået ned med mindst 10 procent.

Jørgen Munksgaard Rasmussen understreger dog, at der er tale om meget store forskelle i prisudviklingen siden 2. kvartal 2007, hvor huspriserne toppede.

- Flere områder i landet halter rigtig meget bagefter. Mens huspriserne i Københavns omegn er steget med ca. 11 procent siden 2. kvartal 2007, ligger priserne på Vest- og Sydsjælland stadig 21 procent under niveauet i 2007, siger han.

Huspriser stiger mest i Nordsjælland

Bornholm har ført an i prisstigningerne på huse gennem den senere tid, hvis man kigger på landsdele, men blev i sidste kvarrtal overhalet af København by. Begge steder er huspriserne dog faldet det seneste år lige som i tre andre landsdele.

Denne gang er Nordjælland, hvor huspriserne på et år er steget med 3,5 procent det seneste år, i førertrøjen..

 1.  Nordsjælland: 3,5 %
 2. Københavns omegn: 2,6 %
 3. Østjylland: 2,4 %
 4. Fyn: 2,3 %
 5. Vest- og Sydsjælland: 1,5 %
 6. Nordjylland: 1,4 %
 7. Sydjylland: -0,1 %
 8. København by: -1,1 %
 9. Østjælland: -1,2 %
 10. Vestjylland: -2,9 %
 11. Bornholm: -4,5 %

Huse koster 13 gange så meget på Frederiksberg som på Lolland

Huspriserne i 1. kvartal 2019 er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 21. plads på listen, mens Skanderborg er nummer 32 og Odense nr. 33.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnitshus koster henholdsvis 50.539 og 42.005 kr. pr. kvadratmeter i 1. kvartal 2019. Gennemsnitsprisen på landsplan er 13.573 kr.

I Frederiksberg er huspriserne næsten 13 gange så høje som på Lolland, der er landets billigste kommune at købe hus i, mens huspriserne er næst lavest i Tønder Kommune. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus på Lolland og i Tønder er henholdsvis 3.896 og 4.376 kr.

Et gennemsnitligt hus på 145 m2 i Frederiksberg Kommune koster 7,3 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus på Lolland er 565.000 kr.