På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de parcel- og rækkehuse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt, mens der tilsvarende vil være et fald året efter, hvis det samme ikke sker der.

Sådan bruger du kortet

 • Klik på en kommune eller brug "Søg i kommuner".
 • Se priserne kvartal for kvartal og sammenlign med landspriserne.
 • Klik på "X" øverst til højre for at komme tilbage til kortet.
 • Under kortet kan du læse mere om, hvor priserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 • Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste gennemsnitlige pris
Højeste gennemsnitlige pris
 
 
 
 
 

Rekordmange solgte huse

Der har været fart på boligmarkedet. I 1. kvartal 2021 blev der solgt 13.632 parcel- og rækkehuse - det højeste antal hushandler i et kvartal siden statistikkens start i 2004.

Samtidig tager det i gennemsnit 'kun' 156 dage at sælge sit hus - i 1. kvartal 2017 var salgstiden mere end 200 dage.

- Danskerne har lige sat en ny rekord med antal købte huse i et kvartal. Det til trods for, at både første og fjerde kvartal plejer at være de tidspunkter på året, hvor der typisk sælges færrest boliger. Men sådan har det ikke været i årets første tre måneder. Den store efterspørgsel efter huse i et marked med forholdsvis få til salg er også med til at presse priserne i vejret, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Huspriser steget med 11,6 procent på et år

De mange handler har netop smittet af på huspriserne. På et år - fra 1. kvartal 2020 til 1. kvartal 2021 - er de steget med 11,6 procent.

Sommerhuspriser og ejerlejlighedspriser stiger mere end huspriser

Huspriserne kan dog ikke følge med sommerhuspriserne, der er steget med usædvanlige 20,8 procent det seneste år.

Lejlighedspriserne er steget en anelse mere huspriserne med en stigning på 11,9 procent.

Højeste huspriser nogensinde - næsten

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 15.766 i 1. kvartal 2021 er huspriserne på det højeste niveau nogensinde - også højere, end de var lige før finanskrisen i 2007.

Fagekspert i boligøkonomi i Videncentret Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen, peger dog på, at huspriserne - justeret for inflation - stadig ligger under priserne fra 1. kvartal i 2007.

- Siden 2007 har inflationen udgjort ca. 20 procent, så selv om huspriserne i dag ligger 17 procent over niveauet i 2007, er der stadig tale om et realt prisfald på ca. 3 procent, anfører han.

Stor forskel på stigninger i huspriser siden 2007

Jørgen Munksgaard Rasmussen understreger, at der er tale om meget store forskelle i prisudviklingen siden 1. kvartal 2007. 

- Flere områder i landet halter rigtig meget bagefter. Mens huspriserne i København By er steget med 59 procent siden 1. kvartal 2007, ligger priserne i fx Lolland Kommune i dag 23 procent under niveauet i 1. kvartal 2007, siger han.

Jørgen Munksgaard Rasmussen peger dog på, at boligstatistikken ikke er helt retvisende ved sammenligning af kvadratmeterpriserne.

- Vi ved, at der er store kvalitetsforskelle mellem husene i de enkelte kommuner. Boliger i dyre områder bliver renoveret for flere penge end boliger i billige områder, hvilket der ikke er taget højde for i statistikkerne.

- Dertil kommer, at huse i landets lavprisområder er væsentligt ældre end i højprisområderne, hvilket tilsvarende bringer slør i statistikken. Alene af den grund kan en kvadratmeter bolig i Lolland Kommune til 4.600 kr. ikke sammenlignes med en tilsvarende kvadratmeter bolig i København By til 43.100 kr., forklarer han.

Huse dyrest på Frederiksberg og billigst i Lolland Kommune

Huspriserne i 1. kvartal 2021 er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune er nr. 18 på listen, mens Skanderborg er nr. 32 og Odense nr. 34.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnitshus koster henholdsvis 65.224 og 54.593 kr. pr. kvadratmeter i 1. kvartal 2021. Gennemsnitsprisen på landsplan er 15.766 kr.

I Frederiksberg er huspriserne 14 gange højere end i Lolland Kommune, der er landets billigste kommune at købe hus i, mens huspriserne er næst lavest i Tønder Kommune. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus i Lolland og Tønder Kommuner er henholdsvis 4.613 og 5.204 kr.

Et gennemsnitligt hus på 145 m2 i Frederiksberg Kommune koster 9,5 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus i Lolland Kommune er 669.000 kr.

Huspriser stiger mest i provinsen

88 kommuner har en positiv prisudvikling fra 1. kvartal 2020 til 1. kvartal 2021.

Langeland, Frederiksberg, Fanø, Bornholm og Sønderborg Kommuner har haft de største husprisstigninger det seneste år med stigninger på 27-37 procent. De største stigninger ligger spredt ud over hele landet.

Blot 9 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt. Huspriserne er faldet mest i Hjørring, Viborg og Lemvig Kommuner.

At det netop er disse kommuner, der ligger i top og bund kan skyldes, at nogle få dyre huse er blevet solgt i enten 1. kvartal 2020 eller 1. kvartal 2021 og dermed har påvirket den samlede pris.

Huspriser stiger mest på Bornholm og i København

Huspriserne stiger i alle landsdele og mest på Bornholm og i København.

 1. Bornholm: 27,4 %
 2. København by: 20,9 %
 3. Nordsjælland: 15,0 %
 4. Østjylland: 14,3 %
 5. Københavns omegn: 13,8 %
 6. Østsjælland: 11,2 %
 7. Sydjylland: 8,4 %
 8. Vest- og Sydsjælland: 7,7 %
 9. Vestjylland: 6,1 %
 10. Nordjylland: 6,5 %
 11. Fyn: 5,2 %