På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de parcel- og rækkehuse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt, mens der tilsvarende vil være et fald året efter, hvis det samme ikke sker der.

Sådan bruger du kortet

 • Klik på en kommune eller brug "Søg i kommuner".
 • Se priserne kvartal for kvartal og sammenlign med landspriserne - vær opmærksom på, at landspriserne på grund af en teknisk fejl ikke er helt korrekte på kortet.
 • Klik på "X" øverst til højre for at komme tilbage til kortet.
 • Under kortet kan du læse mere om, hvor priserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 • Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste gennemsnitlige pris
Højeste gennemsnitlige pris
 
 
 
 
 

Huspriser er steget med 6,2 procent på et år

Det seneste år - fra 1. kvartal 2021 til 1. kvartal 2022 - er huspriserne steget med 6,2 procent på landsplan. Prisstigningerne er dog løjet lidt af, og steg "kun" med 1 procent fra 4. kvartal 2021 til 1. kvartal 2022.

I løbet af 2021 var prisstigningerne kun lidt under de boomende boligpriser i midten af 2000'erne. Rekorden blev sat i 4. kvartal 2006, hvor huspriserne steg med 16,7 procent.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris er 16.705 kr. - det svarer til, at en gennemsnitlig villa på 145 kvadratmeter koster 2,4 millioner kr.

Huspriser endnu ikke ramt af rentestigning og høje energipriser

Selv om både rente og energipriser siden årsskiftet er steget markant, er det endnu ikke slået igennem på huspriserne. Ifølge boligøkonomisk ekspert i Videncentret Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen, er der flere forklaringer på det.

- For det første underskriver de fleste boligkøbere købsaftalen nogle måneder før overtagelsesdatoen. Køberne har derfor ikke været påvirket særlig meget af rentestigningen, der først har ramt markedet sidst i 1. kvartal 2022. Det samme gælder energipriserne, som først for alvor er steget efter Ruslands invasion af Ukraine i dagene efter den 24. februar.

 - For det andet reagerer boligmarkedet lidt som en supertanker. Der går en rum tid, inden markedet bremser op ved udefrakommende stød, men til gengæld vil opbremsningen strække sig over en længere periode, forklarer han.

Udsigt til fald i huspriser i 2022

Jørgen Munksgaard peger dog på, at der er al mulig grund til at forvente faldende huspriser i 2. kvartal 2022 eller måske først i årets 3. kvartal.

Inflation i form af stigende fødevare- og energipriser samt de stigende renter betyder, at boligkøbernes rådighedsbeløb bliver sat på skrump. Danske Bank har senest i juni 2022 regnet sig frem til et fald i rådighedsbeløbet på 1.200 kr. månedligt for bankens modelfamilie.

Og det betyder, at køberne enten skal tjene flere penge, bruge en højere andel af deres disponible indkomst på boligen eller betale en lavere pris for deres nye bolig.

- Men det er svært at sige noget om, hvor stort et kommende prisfald bliver. Nogle prognoser antyder 10-15 procent, mens andre prognoser sigter lavere. Men med fortsat høje energipriser og en høj rente, er der lagt op til prisfald på boligmarkedet - både i resten 2022 og til næste år, lyder det fra Jørgen Munksgaard.

Huse dyrest i Gentofte og billigst i Lolland Kommune

For første gang i mange, mange år er huspriserne ikke højest i Frederiksberg Kommune. Det skyldes dog, at der solgt for få huse i kommunen i 1. kvartal 2022 til at indgå i statistikken.

I stedet er landets dyreste kommune at købe hus i Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnitshus koster 65.630 kr. pr. kvadratmeter i 1. kvartal 2022. Københavns er nummer to på listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 48.281 kr. Gennemsnitsprisen på landsplan er 16.705 kr.

Huspriserne er generelt højest i hovedstadsområdet. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune er nr. 23 på listen, mens Skanderborg er nr. 32, Odense nr. 33 og Lejre nr. 34.

I Gentofte er huspriserne 12 gange højere end i Lolland Kommune, der er landets billigste kommune at købe hus i, mens huspriserne er næst lavest i Morsø Kommune. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus i Lolland og Morsø Kommuner er henholdsvis 5.263 og 5.812 kr.

Et gennemsnitligt hus på 145 m2 i Gentofte Kommune koster 9,5 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus i Lolland Kommune er 763.000 kr.

Huspriser stiger i hele Danmark - undtagen Nordjylland

I 78 kommuner er huspriserne steget fra 1. kvartal 2021 til 1. kvartal 2022.

Mange af de største procentvise stigninger er sket i nogle af de kommuner, der har de laveste huspriser.  Fx Lemvig, Guldborgsund, Lolland og Morsø samt de mindre ø-kommuner. 

At det netop er disse kommuner, der ligger i top, kan skyldes, at nogle få dyre huse er blevet solgt i enten 1. kvartal 2020 eller 1. kvartal 2021 og dermed har påvirket den samlede pris.

18 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt. Det er specielt Nordjylland, der er ramt af faldende huspriser. Priserne er faldet i 8 nordjyske kommuner, mens de kun er steget i Morsø og Aalborg Kommuner.

Landsdele: Huspriser stiger mest på Bornholm og i hovedstadsområdet

Opgjort på årsbasis stiger huspriserne i alle regioner og landsdele - dog med undtagelse af Nordjylland, hvor priserne er gået ned med 3,9 procent det seneste år.

Generelt stiger priserne mest på Bornholm, hovedstadsområdet og det øvrige Sjælland, mens der er mindst fart på prisstigningerne i de jyske landsdele. I de fleste landsdele stiger priserne dog mindre end tidligere.

 1. Bornholm: 14,4 %
 2. Københavns omegn: 12,9 %
 3. Nordsjælland: 9,8 %
 4. København by: 8,7 %
 5. Vest- og Sydsjælland: 8,1 %
 6. Østsjælland: 7,9 %
 7. Fyn: 6,0 %
 8. Sydjylland: 4,1 %
 9. Vestjylland: 1,7 %
 10. Østjylland: 1,5 %
 11. Nordjylland: -3,9 %