Det er yderst ubehageligt, hvis du bliver udsat for indbrud, tyveri eller anden skade på dit hus. Endnu værre er det, hvis prisen for din indboforsikring stiger som følge af skaden. Dette er tilfældet hos 3 af de største danske forsikringsselskaber.

Fagekspert: Tjek altid hele pakken

Tine R. Sode, fagekspert i Videncentret Bolius, anbefaler, at du altid ser på hele pakken, når du bestiller indboforsikring, fx selvrisiko og dækningsgrad.

Prisen er langt fra alt, påpeger hun. Det er vigtigere, at du er ordentligt dækket ift. din bolig, hvis der skulle ske en skade.

En onlineundersøgelse foretaget af sammenligningsportalen Samlino.dk for Videncentret Bolius viser, at hos Alka, If skadesforsikring og GF Forsikring stiger præmien for en nyoprettet indboforsikring, hvis du har en tidligere skade på huset. Hos de 9 andre forsikringsselskaber i undersøgelsen er prisen ens for nye indboforsikringer uanset om man har en skade eller ej. 

GF Forsikring anbefaler boligejerne at tage undersøgelsen med et gran salt.

- Vi mener ikke, at man kan generalisere ud fra en onlineundersøgelse. Og især ikke denne, da den kun tager højde for nyoprettede kunder. Hos forsikringsselskaberne tager man jo en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde, så hvis det er en trofast kunde, vil der formentlig ikke ske en stigning i præmien efter en skade, siger Riccardo Krogh Pescatori, kommunikationskonsulent hos GF Forsikring.

Den billigste forsikring er sjældent den bedste løsning, så undersøg altid mere end bare prisen. - Tine R. Sode, fagekspert i Videncentret Bolius.

Så meget stiger prisen på din indboforsikring ved skade

Afhængigt af dit forsikringsselskab, og hvilken region du bor i, stiger præmien på din indboforsikring 8,53- 12,93 %, hvis du får en skade på din bolig, fx et indbrud eller tyveri. Fx stiger din præmie ved skade fra 2.463 kr. til 2.732 kr., hvis du er bosat i Region Hovedstaden og har Alka som forsikringsselskab. 

Du kan også se i undersøgelsen, hvad en indboforsikring koster i din region hos de enkelte forsikringsselskaber, og om du potentielt kan spare penge på at skifte selskab. Tryk på din region i tabellerne, og se forskellene. 

 

Trods stigningen ved skade, er de nævnte selskaber ikke den dyreste løsning, så du skal ikke skifte af den grund alene.

Store regionale prisforskelle på indboforsikringen

Udover, at prisen på din indboforsikring kan stige ved skade, varierer den også fra region til region. Samlino.dks undersøgelse viser, at det er billigst at have en indboforsikring på Fyn.

Gennemsnitligt skal en fynbo af med 1.823 kr. årligt for en indboforsikring. Til sammenligning er prisen for en indboforsikring dyrest i Region Hovedstaden. Her ligger gennemsnittet på 2.663 kr.

Inden for hver region varierer priserne så meget, at du kan spare mellem 1.100 og 1.800 kr. ved at skifte fra det dyreste forsikringsselskab til det billigste.

Prisen er ikke det vigtigste

Ifølge Videncentret Bolius fagekspert Tine R. Sode skal du dog være opmærksom på mere end bare prisen, når du tegner en indboforsikring. For når først skaden er sket, er den årlige præmie underordnet.

- Den billigste forsikring er sjældent den bedste løsning, så det er vigtigt, at du undersøger mere end bare prisen. Du skal især sikre dig, at den valgte pakke dækker, hvad du har brug for til din bolig, og at selskabet har et godt ry, så du undgår problemer, hvis skaden sker, siger Tine R. Sode.

Derudover anbefaler Tine R. Sode, at du skaffer tilbud fra flere selskaber, før du skifter. På den måde sikrer du dig, at du får den bedste løsning til den billigste pris.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af sammenligningsportalen Samlino.dk i august 2016.
Den viser en række forsikringsselskabers pris for en nyoprettet indboforsikring. Tallene er opdelt efter region, og før/efter en anmeldt skade. De valgte huse er stort set identiske set i forsikringsøjemed.
Undersøgelsen dækker kun forsikringsselskaber, der er tilgængelig for alle, og som tilbyder online tilbud.