Spørg Bolius

Skjult brandskade - dækker ejerskifteforsikring eller anden forsikring?

Hej Bolius.

Under renovering af træfacaden på mit rækkehus, opdager jeg at der er store brandskader og forkulning af udhæng og rem mv, hvilket der intet stod om i tilstandsrapporten. Har meldt det til Ejerskifteforsikringen, men de mener ikke at de skal dække evt værdiforringelse i KR/øre ved et evt kommende salg - men kun evt nedsat funktionværdi ???

Jeg mener det er en MEGET skjult skade, eftersom ingen har opdaget det før, og at det skal genetableres til nyt.

Hvad mener I ?

Mvh Bo S

Hej Bo.

Det er da noget af en overraskelse at få!. Sælger havde ikke nævnt at der har været brand i huset?

Forsikringen dækker ikke værdiforringelse. Forsikringen dækker skader eller nærliggende risiko for skader. Jeg mener du skal have undersøgt om de bærende trækonstruktioner har taget skade i en sådan grad at de ikke kan bære lasten. Og så kan man jo også sige at den del der nu er forkullet kan ikke anvendes som en bærende del, hvis der opstår brand igen.

Men dy u må nok få en bygningsagkyndig/ingeniør til at kigge på forholdene for at få påvist at trækonstruktionen har mistet bæreevnen og det er så absolut en nærliggende risiko for skade, hvis det er tilfældet.

Det kan jo så vise sig at der er lagt en eller anden form for erstatning ind i konstruktionen, for den forkullede, og så er der jo ikke nogen risiko for skade.

Men få en ingeniør til at kigge på det. Det koster penge, men det kan være godt givet ud, hvis konstruktionen skal skiftes, på forsikringens vegne eller hvis der ikke er problemer med bæreevnen, så har i dokumentationen for dette ved et evt. hussalg.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden