Spørg Bolius

Sommerhus, vinter - skal jeg lukke for udluftning når jeg har varmepumpe?

Hej Bolius

Skal man lukke for udluftningen i sit sommerhus ved brug af luft til luft varmepumpe om vinteren?

vh Frank D

Hej Frank D

Man skal så vidt muligt altid have en smule ventilation i bygninger. Det er fint med varme, da man så undgår et underafkølet hus, som nemmere vil få fugtige overflade (og møbler). Men er der ingen friskluft / ventilation, så vil der stadig kunne dannes kondens, som vil kunne udvikle sig til skimmelsvamp.

Nu skriver du, at du vil bruge varmepumpen om vinteren. Er det mon til at holde det varmt hele vinteren, uanset om I er der?

I så fald kan du overveje, om du skal investere i en luftsolfanger. Den sender opvarmet luft i cirkulation hver gang, solen kigger frem. Det er ikke en garanti for et frostfrit sommerhus, men den kan sørge, for at det holdes tørt, da den som regel vil køre med minimum et par dages interval. Og så vil den varme nye luft kunne forhindre, at en evt. fugtig periode skaber indeklimaproblemer i huset.

Vi har en artikel, som beskriver, hvordan det fungerer: Luftsolfangere

Og mere generelt har vi artikel, som forklarer, hvorfor ventilationen er så vigtig: Sommerhuse - ventilation fordriver fugt langt bedre end varme

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden