Træer og buske

Giv haven karakter med skyggefulde oaser med små og store træer eller bede med stedsegrønne og blomstrende buske. Få gode råd om buske og træer til haven – både valg, planting og pleje.

Vælg buske og træer til haven

Valg af træer og buske til den nemme have

Valg af træer og buske til den nemme have

Fakta

Ajourførtdato: tirsdag 3. oktober 2017

Ved at vælge de rigtige planter, kan du få en have, der er nem at holde. Se her, hvilke typer bunddække, stedsegrønne og blomstrende buske samt små træer, der egner sig til den nemme have.

Hindbær

10 gode råd om bærbuske

Have

Ajourførtdato: fredag 22. marts 2019

Bærbuske som ribs, solbær, stikkelsbær, hindbær og brombær kan forsøde din tilværelse. Læs, om de skal vandes og gødes, hvornår de skal beskæres, og hvordan du undgår, at bærbuskene får sygdomme.

Plant buske og træer i haven

Sådan planter du i haven

Fakta

Ajourførtdato: torsdag 23. marts 2017

Forår og efterår er gode tidspunkter at plante i haven. Grav et stort hul, så der er god plads til rødderne. Roser skal plantes ekstra dybt.

Sådan anlægger du en nem have

Sådan anlægger du en nem have

Fakta

Ajourførtdato: torsdag 23. marts 2017

Selvom du ikke har tid eller lyst til at bruge mange timer om ugen på havearbejde, kan du godt få en smuk og spændende have alligevel. Det gælder bl.a. om at dække jorden og plante nemme planter.

Podcast: Sådan planter du i haven

Rigtig mange haveejere oplever, at de smider penge ud af vinduet når de planter i haven. Dels opnår de ikke det ønskede resultat og dels har formentligt truffet nogle forkerte plantevalg. I denne episode hjælper Bolius' haveekspert Jesper Carl Corftizen dig på vej til en lidt større planteglæde.

Hør alle afsnit her - eller find til iPhone og Android.

Plej havens buske og træer

Beskæring af træer og buske

Beskæring af træer og buske

Fakta

Ajourførtdato: tirsdag 22. november 2016

Det er bedst at beskære træer og buske om sommeren, hvor planten hurtigere kan hele sårene efter grensaksen. Beskær kun, hvis du har en god grund til det.

Sådan vander du haven

Sådan vander du haven

Fakta

Ajourførtdato: mandag 24. juli 2017

Hen over sommeren er det nødvendigt at vande nogle af havens tørstende planter. Med det rette vandingsudstyr kan du slippe lettere om ved vandingen, men sørg for at vande med omtanke.

Sådan vælger, planter og passer du roser

Sådan vælger, planter og passer du roser

Have

Ajourførtdato: mandag 16. juli 2018

Der findes mange forskellige slags roser. Få en guide til, hvordan du vælger de rigtige roser til din have, og hvordan du passer, plejer og gøder dem.

Inspiration - se haver med flotte buske og træer

Min japanske have

Min japanske have

Havereportage

Ajourførtdato: torsdag 8. marts 2018

Efter en tur til Japan har Klaus Wettergren skabt sin egen japanske have med antik stenlygte, lanterne, bassin og et 100 år gammelt japansk løntræ. Se billedserie af den unikke have.

Toves eventyrlige skovhave

Toves eventyrlige skovhave

Havereportage

Ajourførtdato: tirsdag 14. august 2018

Tove Møller har forvandlet den gamle landbohave til en fantastisk skovhave, hvor buksbommen er beskåret i eventyrlige former. Se mange billeder af den 4.000 kvadratmeter store have.

Buksbom – planten der kan klippes som et dyr

Buksbom – planten der kan klippes som et dyr

Have

Ajourførtdato: onsdag 16. august 2017

De gamle romere dyrkede den, og planten buksbom er fortsat populær – også i potter og krukker. Få gode råd om, hvordan du får succes med din buksbom og se billedserie af planten klippet som både rensdyr og elefant.

Bolius - et helejet Realdania selskab