Udskiftning af fyr

Fra 1. juli 2016 må du ikke installere oliefyr i dit hus, hvis du kan få fjernvarme eller naturgas. Læs her, hvordan du skrotter fyret og bedst opvarmer boligen uden olie og naturgas. Få gode råd om varmepumper og andre opvarmningsformer, og se hvor meget du kan spare på varmeregningen.

De nye regler for oliefyr


  • Siden 1. januar 2013 har det været forbudt at installere oliefyr eller gasfyr i nybyggeri. I visse tilfælde er gasfyr dog undtaget fra forbuddet. Det gælder fx nybyggeri, der er dispenseret fra forbuddet samt nybyggeri, der opføres i områder, hvor der, ifølge varmeplaner vedtaget inden 1. januar 2013, er givet tilladelse til installation af naturgas.
  • Fra 1. juli 2016 må du ikke installere oliefyr i dit hus, hvis du kan få fjernvarme eller naturgas i stedet.
  • Regeringen har som mål, at oliefyret er udfaset som opvarmningsform i år 2030.

Gode råd om oliefyr

10 gode råd, når du skal kvitte oliefyret

10 gode råd, når du skal kvitte oliefyret

Tips & Råd

Ajourførtdato: tirsdag 6. juni 2017

Med et gammelt oliefyr, der trænger til udskiftning, er det oplagt at tænke i alternative og grønnere energiformer. Men hvad bør du vælge, og hvordan skifter du varmekilde? Få 10 gode råd her.

Udskiftning af oliefyr - men til hvad?

Udskiftning af oliefyr - men til hvad?

Fakta

Ajourførtdato: mandag 11. april 2016

Olie som opvarmningskilde i boliger er på vej ud i kulden til fordel for fjernvarme og vedvarende energiformer. Men hvilke andre opvarmningsformer findes der, og hvordan udskifter du fyret?

Skift fyret og spar

Drop oliefyret – så meget sparer du

Drop oliefyret – så meget sparer du

Sparetips

Ajourførtdato: onsdag 25. maj 2016

Du kan spare en del på varmeregningen ved at skifte oliefyret ud med et billigere alternativ. Se, hvad du sparer med fx jordvarme, naturgas eller fjernvarme, og find ud af, hvad der er billigst.

Det koster de forskellige opvarmningsformer

Det koster de forskellige opvarmningsformer

Sparetips

Ajourførtdato: torsdag 8. marts 2018

Der er stor prisforskel på, om du varmer dit hus op med fjernvarme, træpillefyr, varmepumpe eller et gammelt oliefyr. Se, hvad det koster at varme et typisk hus op med forskellige varmekilder.

Så meget koster det at skrotte oliefyret

Så meget koster det at skrotte oliefyret

Sparetips

Ajourførtdato: mandag 11. april 2016

Er det dyrt at fjerne oliefyret og olietanken, og hvem ringer du til? Få svar her og find ud af, om du kan få tilskud, når du kvitter oliefyret.

Husk dette, når du udskifter oliefyret

Kan et skrottet oliefyr give fugt i kælderen?

Kan et skrottet oliefyr give fugt i kælderen?

Tips & Råd

Ajourførtdato: fredag 19. februar 2016

Er der en risiko for fugtproblemer i kælderen, når oliefyret fjernes? Og hvad gør du, hvis der opstår fugt? Få gode råd her, og find ud af, om et skrottet oliefyr kan give andre problemer.

Skrotning af gamle olietanke

Skrotning af gamle olietanke

Fakta

Ajourførtdato: mandag 9. januar 2017

De fleste olietanke skal skrottes, når de bliver 40 år gamle, men der er undtagelser. Læs her, hvornår din olietank skal køres til skrot.

Alternative opvarmningsformer

7 varmekilder: Her er deres fordele og ulemper

7 varmekilder: Her er deres fordele og ulemper

Tips & Råd

Ajourførtdato: tirsdag 19. februar 2019

Her er en gennemgang af 7 forskellige varmekilders fordele og ulemper. Se, hvad de koster årligt, og hvor meget der er at spare sammenlignet med de ca. 25.000 kr. det koster at varme parcelhuset op med et gammelt oliefyr.

Opvarmning med fjernvarme

Opvarmning med fjernvarme

Fakta

Ajourførtdato: torsdag 20. oktober 2016

Fjernvarme er billigere at varme op med end gas, olie og el. I de områder, hvor der er fjernvarme, er der ofte tilslutningspligt, så du ikke kan skifte opvarmningskilde.

Luft til vand-varmepumpe

Luft til vand-varmepumpe

Fakta

Ajourførtdato: onsdag 24. oktober 2018

Du kan reducere dine varmeudgifter væsentligt, hvis du udskifter et gammelt oliefyr med en luft til vand-varmepumpe, som er et godt alternativ til en væske til vand-varmepumpe (jordvarmeanlæg).

Køreplan for jordvarme

Køreplan for jordvarme

Fakta

Ajourførtdato: fredag 4. september 2015

Du kan spare halvdelen af din varmeregning ved at udskifte et gammelt oliefyr med et jordvarmeanlæg. Læs om jordvarme er den rigtige løsning for dig, og hvordan installationen forberedes og gennemføres.

Fra oliefyr til naturgas

Fra oliefyr til naturgas

Fakta

Ajourførtdato: fredag 19. februar 2016

Du kan spare op til 10-15.000 kroner ved at udskifte dit gamle oliefyr med et nyt naturgasfyr. Samtidig sikrer du en mere miljøvenlig form for opvarming.

Pillefyr

Pillefyr

Fakta

Ajourførtdato: mandag 27. marts 2017

Et pillefyr kan give dig besparelser på varmeregningen på op til 70 procent sammenlignet med elvarme. Til gengæld kræver pillefyr plads og en del arbejde. Læs om pillefyrets fordele og ulemper her.

MINIGUIDE

oliefyr_alternativer2_med-typo

Find oliefyrets afløser

Prøv den hurtige og overskuelige guide og find frem til den varmekilde, som umiddelbart passer bedst til din bolig. Varmepumpe eller pillefyr?

At vælge ny varmekilde til huset er en stor beslutning, som du skal overveje nøje.

For at give dig det første fingerpeg om, i hvilken retning du skal gå, har Bolius lavet denne miniguide til oliefyrets afløser.

Sådan virker miniguiden

  • Før musen over felterne med spørgsmål. Så dukker et tekstfelt op med uddybende oplysninger. Klik på den varmekilde, du lander på.
  • Du føres nu videre til en artikel, hvor du kan læse mere om opvarmningsformen.
  • HUSK! Miniguiden kan ikke kan stå alene! Der kan være særlige forhold ved dit hus, og derfor bør du altid søge personlig rådgivning, før du tager det endelige valg om ny varmekilde.

Bolius - et helejet Realdania selskab