Spørg Bolius

Afslag på byggetilladelse til altaner, skal vi alligevel betale byggefirmaet 30.000 kr. for rådgivning?

Hej Bolius,

Vi er 2 lejligheder som har fået afvist en ansøgning om byggetilladelse til opsætning af altaner. Det er selvfølgelig ærgerligt, men mit spørgsmål går på om det byggefirma vi har hyret til opgaven, kan kræve betaling for det rådgivningsarbejde de har udført indtil videre, når vi ikke har modtaget vores 'produkt' i form af en altan? Byggefirmaet har stået for udarbejdelse af ansøgningen om byggetilladelse.

Kontrakten vi har underskrevet er en standardkontrakt, hvor der er aftalt en fast pris for hele projektets udførelse og at betalingen skal falde i rater. Der står dog ikke noget om, hvordan man skal forholde sig til afviste byggeansøgninger, når projektet afbrydes.

De kræver 30.000 ex moms for det rådgivningsarbejde de har udført, og det synes jeg lyder helt hen i vejret. Er der nogen standard praksis for hvad man gør i sådan nogle sager?

På forhånd tak.

VH

Henrik

 

Hej Henrik

I har jo reelt modtaget en projekteringsydelse, som jeg formoder der  er  lavet aftale om. At I så desværre ikke har kunnet bruge den til noget, det er så noget andet. Men nogle har jo siddet og arbejdet for jer, og brugt en række timer på dette arbejde, så på den måde er de berettiget til at modtage pengene for den ydelse.

I står så lidt dårligt begge parter, hvis denne ydelse ikke er beskrevet og specificeret nogle steder. For hvad er så prisen for projekteringen? Det er jo lidt nemt for dem bagefter, og komme og sige at det kostede 30.000 kr. ekskl. moms. Det svarer jo til, at en person har siddet og arbejdet med dette projekt i en uges tid. Nu kender jeg ikke projektet, men hvis der er lavet tegninger og beskrivelser, samt statiske beregninger og myndighedsprojekter så er prisen ikke for høj. Den er normal nok. Men hvis der kun er lavet et par skitser, og skrevet en byggeansøgning, så er det nok til den dyre side.

Men altså, hvis projekteringsprisen er defineret i jeres tilbud til 30.000 kr. og I har modtaget dette ”produkt” og ydelse, så er de også berettiget til at få betaling for deres arbejde.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden