Spørg Bolius

Andelslejlighed, betalt for forbedringer af badeværelse - men er gulvet lovligt udført?

Hej Bolius

Jeg har netop overtaget en andelslejlighed med et helt nyt badeværelse, 2 år gammelt som er sat til 90.000 kr. i forbedringer. Problemet er bare det, at der fra opkanten til afløbet kun er et fald på 12 mm. Dernæst er selve opkanten kun 8 mm. Dvs. at der i alt er 20 mm. fra afløbet til lejlighedens øvrige gulve. Så det overholder ikke reglerne.

Jeg har gjort indsigelse mod dette, og har kontaktet en murer omkring denne problematik. Han anbefalede mig at kontakte Bolius, hvilket jeg gør nu :-)

Hvordan skal jeg forholde mig hertil? Og hvad ville det koste at udbedre fejlen? Skal hele gulvkonstruktionen laves om?

Håber i kan gøre mig klogere!

De bedste hilsner Sebastian

Hej Sebastian

Det er korrekt at dette ikke overholder de gældende anvisninger og krav til et sikkert vådrum.

Du skal jo reelt anmelde fejlen til dem du har købt andelslejligheden af, og kræve at de betaler for denne fejl. De må så gå tilbage til deres udførende og stille kravet videre der.

Det kan være nogle gange være nødvendigt at ændre hele gulvet. Andre gange kan man nøjes med at sænke gulvet i selve brusenichen, og andre gange kan det bare være nemmest at sikre badeværelset med en opkant på 20 mm under døren.

Denne opkant med de 20 mm skal være fra gulvet og op til UNDERkanten af et eventuelt bundtrin. Og opkanten skal være intakt med vådrumssikring og det hele.

Mange, også af de udførende, tror at man regner de 20 mm op til opkanten af et bundstykke, (træ i døren) eller ud til gulvet uden for badeværelset – men det gør man ikke.

Revnen der på billedet, i mørtelfugen, ser heller ikke for god ud…

Held og lykke med det.

Ps. Brug evt. en byggesagkyndig, til at lave en rapport og redegørelse, som du kan sende videre til sælger.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden