En ny varmeløsning kan opvarme din bolig, så du sparer CO2 og bliver mere uafhængig af naturgas. 326.060 stuehuse, parcelhuse, række-, kæde eller dobbelthuse bliver opvarmet med naturgas, viser tal fra Danmarks Statistik fra 2019. Og hvis du udskifter et gammelt gasfyr med en gashybridvarmepumpe, sparer du 2 tons CO2 om året. 

En gashybridvarmepumpe består af en gaskedel indenfor og en varmepumpe, som placeres uden for huset. De to enheder kobles sammen i et hybridmodul, og det meste af året vil det være varmepumpen, der opvarmer huset ved at udnytte varmen i luften.

Gaskedlen varmer vandet op og overtager opvarmningen af boligen, når temperaturerne nærmer sig frysepunktet, og det bliver sværere for varmepumpen at klare opvarmningen. Varmepumpen kan dække 70-80 procent af det årlige energiforbrug til rumopvarmning, mens gaskedlen begynder at supplere, når det bliver frostvejr og helt overtager opvarmningen af boligen, hvis minustemperaturerne nærmer sig de tocifrede grader.

Så meget kan du spare med en gashybridvarmepumpe

Du kan også spare penge, hvis du erstatter en gammel gaskedel med en ny gashybridvarmepumpe. Som eksemplet nedenunder viser, kan du spare 4.218 kr. om året. Men besparelsen er faktisk lidt større i kroner og øre, hvis du erstatter en gammel gaskedel med en ny gaskedel, nemlig 4.315 kr. om året. 

Selvom nogle firmaer markedsfører den nye hybridløsning som superøkonomisk, er den ikke mere økonomisk end en ny gaskedel, hvis du måler i kroner og øre. 

Tip!

Hvis der opstår problemer med systemet, kan der måske være tvivl om, det er en servicemontør til varmepumpe eller en gastekniker til gaskedlen, der skal rette fejlen – så tjek med leverandøren, hvad serviceaftalen omfatter, så du ikke betaler dobbelt. 

Du sparer ikke direkte på pengepungen, men du sparer på CO2-udledningen, så det er noget, man kan vælge for miljøets skyld. 

Med en hybridløsning bliver du mindre sårbar over for stigende gaspriser i fremtiden, og hvis elpriserne falder, vil den økonomiske gevinst ved en gashybridvarmepumpe stige.

Mere grøn energi

Udover, at den enkelte boligejer kan være med til at reducere CO2-udledningen ved at skifte til en gashybridvarmepumpe, har løsningen også et samfundsmæssigt perspektiv.

For hvis en del af energiforbruget bliver flyttet fra naturgas til el, vil det være muligt at aftage grøn energi fra vindmøller og solceller. I perioder med meget blæst kan en varmepumpe være nærmest CO2-neutral. 

Sådan virker en gashybridvarmepumpe

Gå på opdagelse i grafikken og læs, hvordan systemet fungerer ved at holde musen hen over de blå cirkler. 

Det er også muligt at vælge en add-on løsning, hvis du i forvejen har en gaskedel.