Hvorfor skal du købe genbrug?

Der er både økonomiske, miljø- og klimamæssige grunde til, at vi skal genbruge mere. Jo mere der genbruges, desto mindre bruger vi at jordens råstoffer, og jo mindre CO2 udledes der, da der så skal produceres færre ting. Hver dansker forbruger alt for meget, og hvis vi kan købe færre ting, passe bedre på dem, så de holder længere, og købe mere genbrug, når vi har behov for at købe noget, kan det gøre en stor forskel for klimaet.

Hvilke byggematerialer kan genbruges og genanvendes?

Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald har lavet et gratis materialeatlas, hvor du nemt og hurtigt kan slå op, om du må genbruge det pågældende byggemateriale.

Du kan både bruge guiden, når du river ned og fjerner byggematerialer, samt når du skal bygge nyt eller til.

Find guiden her eller læs vores artikel om byggematerialers kvalitet.

Køb brugte byggematerialer på internettet, genbrugspladsen og i butik

Skal du købe brugte byggematerialer, fx gamle vinduer, brosten, mursten eller tømmer, findes der masser af muligheder. 

Det er muligt at købe genbrugs-byggematerialer online. Du kan også finde genbrugsmaterialer, du kan bruge til dit byggeri, fysisk mange steder i landet. Herunder kan du se, hvor en række steder med brugte byggematerialer ligger, samt se link til deres hjemmeside.

Der er også den mulighed, at du kan finde brugte materialer på diverse digitale markedspladser, fx DBA, Guloggratis og Facebook Marketplace. 

Vær altid opmærksom på materialers kvalitet - især når du handler med andre private personer. 

Genbrugsmateriale på Sjælland, Lolland og Falster

Genbyg

En tømmerhandel med alt i brugte byggematerialer fra nyere termovinduer over brugte gulvbrædder til unikke fund fra fx hotel og restaurant Nimb i Tivoli eller den gamle nationalbank. Genbyg forhandler desuden restpartier, miljøvenlig maling samt bøger om genbrug og miljøvenligt byggeri. Alle varer kan ses i netbutikken, og der leveres over hele landet.

genbyg.dk

Adresse: Amager Landevej 185, 2770 Kastrup

Sydhavn Genbrugscenter

I butikken i Sydhavn Genbrugscenter kan du finde brugte døre, brugte vinduer og vinduespartier, brugte fliser, brugte gulvbrædder, bordplader, lamper, gulvbrædder, værktøj, isolering, europaller og en mængde andre ting.

sydhavngenbrugscenter.kk.dk

Adresse: Bådehavnsgade 50, 2450 København SV

Den Grønne Genbrugshal

Den Grønne Genbrugshal har et stort udvalg af genbrugsbyggevarer fra beslag, møtrikker og reservedele til gulve, træbrædder, vinduer og døre. Derudover har de også et udvalg af nye byggevarer, hobbyting og haveredskaber 

Den Grønne Genbrugshal (gronnehal.dk)

Adresse: Fabriksområdet 56, Christiania, 1441 København K

Jakobsen Tegl Aps

Jacobsen Tegl er et firma med mere end 40 års erfaring i indsamling, sortering og salg af brugte tagsten og er en af Danmarks største udbydere af genbrugstagsten.

jakobsen-tegl.dk 

Adresse: Fragtvej 9, 2450 København SV

HC Genbyg 

Her finder du et stort udvalg af brugte vinduer og døre, bl.a. 300-400 nyere termovinduer med karm, terrassedøre og indvendige fyldningsdøre. Derudover et større antal radiatorer samt sanitet og belysningsarmaturer.

hc-genbyg.dk 

Adresse: Herstedøstergade 25, 2620 Albertslund 

J. Jensen A/S

J. Jensen A/S er et nedbrydningsfirma, der sælger brugte byggematerialer fra nedrivningsentrepriser. Fra en lagerhal på 1.000 m2 sælges brugte døre og vinduer, gulvplanker, klinker, brugte mursten samt vvs- og elartikler. J. Jensen A/S fører ikke tagsten, men har ofte et mindre udbud af nye varer, fortrinsvis døre og vinduer.

j-jensen.com

Adresse: Højlundsvej 8, 3540 Lynge

Myriaden

Et midlertidigt udsalg af dekorative, gamle sager i en lade, fx beslag, kugler, knopper. balustre, fliser, kakler, stuk og møbler.

myriaden.net

Adresse: Præstevej 99, 3200 Helsinge (nogle gps'er viser forkert, laden ligger 800 meter fra Gl. Annisse)

Bregnebjerggård Grusgrav

Her kan du gratis afhente brugte mursten i åbningstiden mandag-fredag kl. 6-15.15.. De ligger i en stor bunke, så du selv skal sortere i dem.

bregnebjerggaard-grusgrav.webnode.com

Adresse: Slangerupvej 31, 3540 Lynge

Klassiske Vinduer

Klassiske Vinder (hedder også "Vinduesbevaring") køber brugte, bevaringsværdige vinduer og døre, renoverer dem (omfatter træværk og nyt glas, men ikke altid kitning) og sælger dem videre. Du kan også købe vinduespartier, der består af karme og og et antal vinduesrammer,

klassiske-vinduer.dk/

Adresse:

Lager A: Kattinge Bygade 24 B, 4000 Roskilde

Lager B: Orehøjvej 31, 4320 Lejre

Bergsten Aps

Bredt sortiment af brugte tagsten. Altid mere end 200 forskellige modeller på lager, rensede og sorterede til levering i hele landet.

bergsten.dk 

Adresse: Naurbjergvej 11, 4622 Havdrup

PlusByg

Genbrugsbyggemarked, der bl.a. sælger byggematerialer som fliser/klinker, isolering, tag og tagrender, træ, plader, vinduer, døre, gipsvarer. Du kan fx også finde toiletter, brusekabiner, armaturer, drivhuse, hegn, låger, værktøj, søm, skruer og større møbler.

plusbyg.dk

Adresse: Fiskerhusvej 25, 4700 Næstved

Nedrivningsselskabet Falster

Nedrivningsfirma, der sælger materialer videre til genbyg. Har fysisk kontor og sælger også brugte byggematerialer på DBA.

nssf.dk

Adresse: Dosseringen 6, 4850 Stubbekøbing

Dem fra Nordlunde

Kalder sig selv en anderledes trælast. Sælger udover diverse materialer også brugte byggematerialer fra nedrivning og opkøb.

demfranordlunde.dk

Adresse: Lucernevej 26, Nordlunde, 4900 Nakskov

Genbrugsmaterialer på Fyn

Hverringe Centrum for Restauring

Hverringe Herregård står bag et online-byggemarked, hvor du kan købe originale byggematerialer som genbrugsbyggematerialer til huse opført før 1960 og få vejledninger, gode råd og instruktioner i at anvende materialerne. Hverringe Centrum for Restaurening udbyder også kurser om restaurering.

hverringe.dk

Adresse: Hverringevej 206. 5300 Kerteminde

jk-genbrug

Her kan du finde nye og brugte byggematerialer, bl.a. døre, vinduer, gamle gulvbrædder, trapper, mursten, naturskifer og granit samt mere specielle ting som fx kakkelovne og radiatorskjulere. Jk-genbrug er et online byggemarked, der leverer i hele landet.

jk-genbrugscenter.dk 

Adresse: Teglværksvej 47C, 5220 Odense SØ

Sanderum-Otterup Murerforretning

Virksomheden specialiserer sig i renovering og reparationer af nye og gamle tage. Stort lager af brugte tagsten samt hjemmeside med billeder, så du kan gå på jagt efter præcis den sten, du står og mangler.

sanderum-otterup-murerforretning.dk 

Adresse: Skebyvej 16, 5450 Otterup

Gamle Mursten

Her finder du brugte, afrensede mursten til om- og nybygningsopgaver. Firmaet har specialiseret sig i en særlig rensemetode og kan afrense op mod 6.000 sten i timen. De modtager desuden byggeaffald og udlejer mobilt renseanlæg, så du selv kan rense dine sten og genbruge dem.

gamlemursten.dk 

Adresse: Skotlandsvej 16, 5700 Svendborg

Genbrugsmaterialer i Jylland

KC Nedbrydning A/S

Nedbrydningsfirma med genbrugsplads, hvorfra der sælges brugte varer, bl.a. vinduer og døre, spær, el- og vvs-artikler samt hvidevarer.

kc-nedbrydning.dk  

Adresse: Kronborgvej 6A, 6600 Vejen

Genbrugsbyg

Sælger brugte døre, vinduer, byggematerialer, el-artikler og meget mere.

genbrugsbyg.dk

Adresse: Knækvej 6, 7200 Grindsted

Brugte Mursten

Brugte mursten har specialiseret sig i indsamling og håndrensning af gamle mursten. Her kan du finde et bredt sortimentet, der skifter konstant.

brugtemursten.dk 

Adresse: Voldsgårdvej 8, 7400 Herning

Skave Nedbrydning

Skave Nedbrydning sælger brugte og nye byggematerialer. Stedet har et lager af nye vinduer og døre fra fabrikslager, brugt og nyt tømmer, jern, brugte ind- og udvendige døre, tagsten samt diverse fra gamle huse.

skave-nedbrydning.dk 

Adresse: Hesselåvej 6, 7500 Holstebro 

Bærebyg

Sælger byggemateriale og bygningsdele fra nedbrydningsopgaver samt varer fra restpartier og fejlproduktioner. Varer er fx døre, vinduer, tagsten, sanitet, hvidevarer, køkkener, skabe, el-artikler. De sælger både gennem webshop og butik.

bærebyg.dk

Adresse: Industrivej 2, 7600 Struer

Bango A/S

Bango er et byggemarked med speciale i brugte døre, vinduer og porte. Her kan du finde både brugte varer, restpartier samt tilbehør til døre og vinduer.

bango.dk

Adresse: Højgårdsvej 25, Thorning, 8620 Kjellerup

PO Genbrug

Salg af brugte byggematerialer. Her finder du fx indvendige og udvendige døre, gamle og nyere vinduer, gulvbrædder, gammelt glas, tagsten og tagplader.

pogenbrug.dk

Adresse: Industriområdet 11, 8732 Hovedgård

Råt&Godt

Forhandler af overskuds- og genbrugsbyggematerialer og har et bredt udvalg af genbrugsmaterialer til dit bolig- og indretningsprojekt. Støtter desuden socialt arbejde i alle deres proceser. Har også et værksted og butik, der sælger deres egne produkter af genbrugsmaterialer.

raatoggodt.dk

Adresse: Hjulmagervej 58, 9000 Aalborg

Genbrugssten

Sælger genbrugssten, der er rensede mursten fra nedrivningsprojekter. Foruden salg af rensede mursten og skaller, tilbyder Genbrugssten også at rense mursten for kunden og levere dem tilbage til brug i nyt byggeri. Har et showroom, hvor det er muligt at se produkterne.

genbrugssten.dk

Adresse: Agdrupvej 3, 9700 Brønderslev