Oliefyr skal udskiftes, kommunen vi ikke trække fjernvarme uden vi selv betaler - hvad gør vi så?

Hej

Min søster og jeg har et sommerhus, hvor vi pt har et ældre oliefyr, som trænger til udskiftning. Vi har undersøgt mulighederne, og ønsker helst at få indlagt fjernvarme på baggrund af, at vi fra kommunens side har fået oplyst, at det vil koste 20.000kr i investeringsomkostninger, da der ikke er trukket fjernvarme helt til vores grund. I vores seneste dialog med kommunen viser det sig, at de muligvis ikke ønsker at trække det til vores grund, hvis ikke vores naboer ønsker at være med.

Kan kommunen godt fravælge at trække fjernvarme til vores grund, hvis vores naboer ikke ønsker at være med hvorved et nyt oliefyr vil være vores alternativ?

Vi ser frem til at høre fra jer.

Mvh Nathalie

Hej Nathalie

Det kan desværre godt være sådan nogle gange. At der simpelthen ikke er nok der ønsker at få fjernvarme, at det ikke kan betale sig, at føre ledningen hele vejen, hvis der kun er en eller få aftagere.

Det er rigtig ærgerligt, da fjernvarme oftest er den mest CO2 neutrale opvarmningsform, samt den mest sikre. Det er dog ikke altid den billigste løsning, og her skal man se sig lidt for.

En god løsning til et sommerhus, kunne evt. være en luft til vand varmepumpe. Kommer der ikke fjernvarme, må I gerne stadigvæk installere et nyt og moderne oliefyr.

Håber svaret kan bruges.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Vi gør dig klogere på klimasikring

Undgå skader fra skybrud og stormflod

Vi sætter fokus på klimasikring af boligen, fordi en række analyser har slået fast, at danskerne i fremtiden kan få større problemer med oversvømmelser efter fx skybrud eller stormflod.

Se aktuelle varsler om skybrud eller stormflod.

Vi gør dig klogere på indeklima

Få et rent og sundt hjem

Indeklimaet i din bolig har stor betydning for dit eget helbred - og boligens. Dårligt indeklima er især aktuelt om efteråret og vinteren, hvor vi oftest opholder os mere indenfor og sjældnere lufter ud.

Det farligste for dit indeklima er radon - en radioaktiv gas, der hvert år koster menneskeliv. Test din bolig for radon her.

Nyhedsbrev om indeklima

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet om indeklima, accepterer du vores retningslinjer.

Hvis du fortryder din tilmelding til nyhedsbrevet, kan du afmelde det via afmeld-linket i bunden af nyhedsbrevet.

 

Vis resten af forsiden