Spørg Bolius

Omfangsdræn - hvad skal vi selv være opmærksomme på når arbejdet udføres af Kloakmester?

Kære eksperter...

Vi skal have lavet omfangsdræn på vores hus. Vi har hyret en autoriseret kloakmester til opgaven.

Hvilke aftaler skal være på plads,inden han går i gang med at grave??? han er ikke med i Byggegaranti, men har sin egen forsikring.

Hvad skal vi være opmærksom på her?

 

Hej med jer

I skal 1) sørger for den gode forventningsafstemning, som beskrive hele forløbet – på skrift.
Hvad skal I gøre forinden arbejdet starter, hvad bliver der lavet og monteret undervejs? Og hvordan afsluttes arbejdet, herunder reetablering.

2) Hvad er der med i projektet udover drænet? Får I pudset kældervæggene op? Nu kender jeg ikke husets alder og deslige, men det anbefales. Hvad med huller og revner i væggene, som kommer frem når jorden fjernes.

Isoleres der udvendigt, og med hvad og hvor meget?
Hvilken fugtsikring laves der på væggene? Type, materiale (få fat på producentens montagevejledning).

Køres der jord bort, eller havde han bare tænkt sig at hælde den gamle jord i igen?

Hvad eksisterende rør og kloakker, samt brønde? Bliver de skiftet, nu hvor vi er i gang?

Er der en pumpebrønd med osv.

Jeg kan henvise til dette byg-erfa blad som jeg kan anbefale jer at købe, og som skal danne grundlag for arbejdet: Byg-Erfa Omfangsdræn

Læs også om denne artikel fra Bolius: Hold huset tørt med omfangsdræn

Jeg ville gerne anbefale dig, at du får tegnet en kontrakt. Eksempelvis en forbrugeraftale som bygger på AB Forbruger. Denne beskriver alle de kedelige ting som pris, tid og deslige.

At han har sin egen forsikring er fint nok. Det er en erhvervsforsikring som dækker hvis han laver skader på dit hus, eller naboens bil. Få gerne en kopi af den. Du skal dog som husejer kontakte din husforsikring og tegne en entrepriseforsikring, også kendt som en All-risk forsikring. Denne dækker imod skader på dit hus, eller naboens hus skulle det gå galt. Der findes forskellige dækninger, så kontakt dit forsikringsselskab om dette, således at der kan tegnes en midlertidig entrepriseforsikring.

Mht. til at kloakmesteren ikke er medlem af Dansk Byggeri går nok, men det er at anbefale, at han er medlem af en af brancheforening som har et ankenævn tilknyttet. En ting er nemlig at bruge en garantiordning, noget andet er, at kunne føre en klagesag imod entreprenøren via et ankenævn. Fejlfinding på et omfangsdræn er ikke bare lige, da det jo er gravet ned. Så udgifterne til at bevise fejl og mangler ”dernede” er store.

Brug gerne hjemmesiden www.danskekloakmestre.dk til at finde kloakmestre der er dækket af både ankenævn og garantiordninger.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden