Uanset om dit nye opvarmningsanlæg består af en fjernvarmeunit, naturgasfyr eller varmepumpe, vil du med stor sandsynlighed opleve, at du får mere plads, når det gamle oliefyr er væk.

Moderne varmeanlæg fylder nemlig meget lidt sammenlignet med ældre oliefyr. De største modeller minder om et køleskab i både udtryk og udformning, men fx et naturgasfyr fås helt ned i størrelsen 60x60. Og det åbner for nye indretningsmuligheder.

Få plads til opbevaring, hvor oliefyret stod

Morten Dalsgaard, arkitekt hos m4 arkitekter, peger på, at den ekstra plads er oplagt at bruge til at skabe gode opbevaringsløsninger.

Dit gamle oliefyr fyldte måske det meste af en væg. Udnyt pladsen til at lave en stor skabsvæg, og integrér dit nye varmeanlæg i den, fx ved at gemme anlæg og rør væk bag en skabslåge. Det vil skabe et roligt udtryk i rummet.

Er det ikke muligt at lukke anlægget inde i et skab, skal du bygge skabsvæggen op omkring det i stedet. Her kan det være en fordel at placere varmeanlægget yderst, så det tager mindst muligt fokus.

Plads til både vaskesøjle og kosteskab, når oliefyret ikke fylder

Få opbygget skabsvæggen med lige præcis de ting, du behøver. Mange har behov for ekstra garderobeplads til vinterfrakkerne, kosteskab, skohylder og et skab til rengøringsartikler, men mulighederne er mange.

Har vaskemaskine og tørretumbler tidligere stået frit i rummet, eller måske haft plads på badeværelset pga. pladsmangel, kan du også overveje at lave en vaskesøjle i skabsvæggen og måske gemme den væk bag skabslåger.

Skab sammenhæng i elementerne

Flere køkkenfirmaer designer både bad- og garderobeløsninger. Undersøg derfor, om det er muligt at opbygge skabsvæggen med den samme type elementer, som du har i køkkenet eller på badeværelset.

Med samme stil i flere værelser, skaber du en sammenhæng i din indretning på tværs af husets rum.

Husk i øvrigt, at hvis fyret har stået op af en ydervæg i kælderen, er det vigtigt, at du ikke stiller skabene helt op af væggen. De skal være rykket lidt ud, så der skabes ventilation inde bag dem.