På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de parcel- og rækkehuse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt, mens der tilsvarende vil være et fald året efter, hvis det samme ikke sker der.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune (i nogle få tilfælde kan navnet på kommunen gå lidt ind over en anden kommune, her skal du kiikke på omridset af kommunen og ikke navnet for at finde den rigtige kommune).
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal.
 3. Under kortet kan du læse mere om, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 3. kvartal 2019
Højeste pris i 3. kvartal 2019

Huspriser stiger mere end lejlighedspriser

De nyeste tal fra 3. kvartal 2019 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 3,2 procent siden samme tidspunkt sidste år. Lejlighedspriserne steg med 0,5 procent, og det er femte kvartal i træk, at huspriserne stiger mere end priserne på ejerlejligheder efter en lang periode, hvor lejlighedspriserne gav huspriserne baghjul. Lejlighedspriserne er dog stadig næsten dobbelt så høje som huspriserne.

Huspriserne steg også lidt mere end sommerhuspriserne, der gik op med 2,7 procent.

Højeste huspriser nogensinde - næsten

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 14.129 er huspriserne på det højeste niveau nogensinde. Samtidig er der ikke blevet solgt så mange huse, som der blev i 3. kvartal 2019, i den tid, Realkreditrådet har ført statistik over det - statistikken over solgte huse begyndte i 1. kvartal 2004. I alt blev der afsluttet 12.109 hushandler i 3. kvartal 2019.

Fagekspert i boligøkonomi i Videncentret Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen, peger dog på, at huspriserne justeret for inflation stadig er et pænt stykke fra toppen i 2. kvartal 2007.

- Siden medio 2007 har inflationen udgjort ca. 18 procent, så selv om huspriserne i dag ligger lidt over niveauet i 2007, er der stadig tale om et realt prisfald på cirka 16 procent, fastslår han.

Stor forskel på stigninger i huspriser siden 2007

Jørgen Munksgaard Rasmussen understreger , at der er tale om meget store forskelle i prisudviklingen siden 2. kvartal 2007. 

- Flere områder i landet halter rigtig meget bagefter. Mens huspriserne i København er steget med 32 procent  siden 2. kvartal 2007, ligger priserne på Lolland i dag 37 procent under prisniveauet i 2007. siger han.

Jørgen Munksgaard Rasmussen peger dog på, at boligstatistikken ikke er helt retvisende ved sammenligning af kvadratmeterpriserne.

- Vi ved, at der er store kvalitetsforskelle mellem husene i de enkelte kommuner. Typisk er de solgte huse i landets lavprisområder væsentligt ældre end i højprisområderne. En kvadratmeter bolig på Lolland til 3.800 kr. kan derfor ikke sammenlignes med en tilsvarende kvadratmeter bolig i København til 37.000 kr., forklarer han.

Huspriser går op i hele landet

Gennem det seneste år er huspriserne steget i hele landet - i samtlige regioner og landsdele er de gået op. Det er andet kvartal i træk, at det sker.

Det samme er sket i 67 kommuner, mens 30 kommuner dog har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt.

Samsø. Langeland og Vejen Kommuner har haft de største husprisstigninger det seneste år - det kan skyldes, at nogle få, dyre huse er blevet solgt. De største stigninger ligger spredt ud over landet - Brøndby er den eneste sjællandske kommune på top 10-listen. I 14 kommuner er er huspriserne steget med mindst 10 procent.

Huspriserne er faldet mest i Læsø, Lolland og Sorø Kommuner.

Huspriser stiger mest i Vestjylland

Det er sjældent, at huspriserne stiger mest i Vestjylland, hvis man kigger på landsdele, men det er tilfældet nu, hvor huspriserne det seneste år er gået op med 5,7 procent. Huspriserne er steget mindst i Nordjylland.

 1. Vestjylland: 5,7 %
 2. Østsjælland: 4,5 %
 3. Fyn: 4,5 %
 4. Bornholm: 4,4 %
 5. Nordsjælland: 3,9 %
 6. Sydjylland: 3,4 %
 7. København by: 3,1 %
 8. Østjylland: 3,1 %
 9. Københavns omegn: 2,4 %
 10. Vest- og Sydsjælland: 1,6 %
 11. Nordjylland: 0,7 %

Huse koster 13 gange så meget på Frederiksberg som på Lolland

Huspriserne i 2. kvartal 2019 er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 23. plads på listen, mens Skanderborg er nummer 31 og Odense nr. 34.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnitshus koster henholdsvis 49.366 og 45.699 kr. pr. kvadratmeter i 3. kvartal 2019. Gennemsnitsprisen på landsplan er 14.129 kr.

I Frederiksberg er huspriserne næsten 13 gange højere end på Lolland, der er landets billigste kommune at købe hus i, mens huspriserne er næst lavest i Tønder Kommune. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus på Lolland og i Tønder er henholdsvis 3.768 og 4.495 kr.

Et gennemsnitligt hus på 145 m2 i Frederiksberg Kommune koster 7,16 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus på Lolland er 546.000 kr.