På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de huse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune.
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal.
 3. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 4. kvartal 2018
Højeste pris i 4. kvartal 2018

Huspriser stiger mere end lejlighedspriser

De nyeste tal fra 4. kvartal 2018 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 4,2 procent siden samme tidspunkt sidste år. Lejlighedspriserne steg med 3,5 procent, og det er anden gang i træk, at huspriserne stiger mere end priserne på ejerlejligheder efter en lang periode, hvor lejlighedspriserne gav huspriserne baghjul.

Højeste huspriser nogensinde

Samtidig er huspriserne på det højeste niveau nogensinde med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 13.736 kr.

Fagekspert i boligøkonomi i Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen, peger dog på, at huspriserne justeret for inflation stadig er et godt stykke fra toppen i 2. kvartal 2007.

- Siden medio 2007 har inflationen udgjort cirka 17 procent, så opgjort i reale priser er der tale om et prisfald i samme størrelsesorden, anfører han.

Huspriser går op i hele landet

Huspriserne stiger over hele landet - de er steget i 68 kommuner, mens 20 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt.

Norddjurs kan notere sig for den største husprisstigning det seneste år - her er huspriserne gået op med 23,6 procent - den store stigning kan skyldes, at nogle få, dyre huse er blevet solgt. Ellers ligger de største stigninger meget spredt ud over landet. I Stevns og Sønderborg Kommuner er huspriserne steget med henholdsvis 20,7 og 17,9 procent det seneste år. I yderligere 15 kommuner er er huspriserne steget med mindst 10 procent.

Huspriserne er faldet mest i Kalundborg, Frederiksberg og Vejle Kommuner, hvor de er gået ned med 3-4 procent.

Jørgen Munksgaard Rasmussen understreger dog, at der er tale om meget store forskelle i prisudviklingen siden 2. kvartal 2007, hvor huspriserne toppede.

- Flere områder i landet halter rigtig meget bagefter. Mens huspriserne i Københavns omegn er steget med cirka 11 procent siden 2. kvartal 2007, ligger priserne på Vest- og Sydsjælland stadig 21 procent under niveauet i 2007, siger han.

Huspriser stiger mest i København by

Bornholm har ført an i prisstigningerne på huse gennem den senere tid, hvis man kigger på landsdele, men er denne gang blevet overhalet af bl.a. København by, hvor huspriserne på et år er steget med 8,5 procent. Som det eneste sted er huspriserne i Nordjylland faldet.

 1.  København by: 8,5 %
 2. Vestjylland: 6,8 %
 3. Vest- og Sydsjælland: 5,9 %
 4. Bornholm: 5,3 %
 5. Østjylland: 4,9 %
 6. Nordsjælland: 4,8 %
 7. Østsjælland: 4,6 %
 8. Sydjylland: 4,2 %
 9. Fyn: 3,8 %
 10. Københavns omegn: 3,7 %
 11. Nordjylland: -4,6 %

Huse koster 12 gange så meget på Frederiksberg som på Lolland

Huspriserne i 4. kvartal 2018 er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 24. plads på listen, mens Skanderborg er nummer 35.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnitshus koster henholdsvis 51.565 og 43.001 kr. pr. kvadratmeter i 4. kvartal 2018. Gennemsnitsprisen på landsplan er 13.736 kr.

I Frederiksberg er huspriserne næsten 12 gange så høje som på Lolland, der er landets billigste kommune at købe hus i, mens huspriserne er næst lavest i Tønder Kommune. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus på Lolland og i Tønder er henholdsvis 4.401 og 4.587 kr.

Et gennemsnitligt hus på 145 m2 i Frederiksberg Kommune koster 7,5 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus på Lolland er 638.000 kr.