På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de parcel- og rækkehuse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt, mens der tilsvarende vil være et fald året efter, hvis det samme ikke sker der.

Sådan bruger du kortet

 • Klik på en kommune eller brug "Søg i kommuner".
 • Se priserne kvartal for kvartal og sammenlign med landspriserne.
 • Klik på "X" øverst til højre for at komme tilbage til kortet.
 • Under kortet kan du læse mere om, hvor priserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 • Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste gennemsnitlige pris
Højeste gennemsnitlige pris
 
 
 
 
 

Rekordmange solgte huse

Der har været fart på boligmarkedet. I 1. kvartal 2021 blev der solgt 14.471 parcel- og rækkehuse - det højeste antal hushandler i et kvartal siden statistikkens start i 2004. I 2. kvartal 2021 var der lidt færre hushandler, men de 13.962 solgte huse var stadig det næsthøjeste nogensinde. 

Samtidig tager det i gennemsnit 'kun' 134 dage at sælge sit hus - salgstiden har ikke været kortere siden 2007.

Største prisstigninger på huse siden 2006

Det seneste år - fra 2. kvartal 2020 til 2. kvartal 2021 - er huspriserne steget med 15 procent på landsplan. Prisstigningerne er dermed på niveau med de boomende boligpriser i midten af 2000'erne. I 4. kvartal 2006 steg huspriserne med 16,7 procent.

I 2020 var Danmark nummer to på listen over de EU-lande, hvor huspriserne steg mest - kun overgået af Luxembourg, viser tal fra Eurostat.

- Tilbage i nullerne var prisstigningerne primært drevet af skattestoppet i 2001 og indførelsen af afdragsfrie lån i 2003. Årets prisstigninger synes mere at være drevet af en øget interesse for boligen i forbindelse med COVID-19 og den medfølgende nedlukning af store dele af samfundet, vurderer fagekspert i boligøkonomi i Videncentret Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen,

Lave renter får huspriser til at sige

Han peger også på, at den fortsat lave rente har givet, og fortsat giver, boligpriserne et ordentligt skud adrenalin.

- Det lave renteniveau har i praksis den samme effekt, som hvis Nationalbanken trykte en masse pengesedler og gav dem kvit og frit til de kommende boligejere.  Og da boligudbuddet er begrænset, resulterer det helt logisk i inflation på boligmarkedet, forklarer Jørgen Munksgaard Rasmussen.

Siden 2008 er renten på et fastforrentet lån faldet fra 4,7 procent til i dag cirka 1,6 procent, fremgår det af data fra Københavns Fondsbørs, Nasdaq Nordic.

Stor forskel på stigninger i huspriser siden 2007

Jørgen Munksgaard Rasmussen understreger, at der er tale om meget store forskelle i prisudviklingen siden 2007, hvor priserne toppede

- På landsplan er huspriserne steget 20 procent siden 2007, men den gennemsnitlige prisstigning dækker over meget store forskelle. I vestsjællandske kommuner som Kalundborg, Sorø og Odsherred ligger huspriserne i dag 15-22 procent under niveauet i 2007. Omvendt ligger priserne København, Gentofte og Frederiksberg kommer mellem 72 og 120 procent over prisniveauet i 2007, forklarer han.

Fageksperten peger samtidig på, at boligstatistikken ikke er helt retvisende ved sammenligning af kvadratmeterpriserne.

- Vi ved, at der er store kvalitetsforskelle mellem husene i de enkelte kommuner. Boliger i dyre områder bliver renoveret for flere penge end boliger i billige områder, hvilket der ikke er taget højde for i statistikkerne.

- Dertil kommer, at huse i lavprisområder typisk er væsentligt ældre end i højprisområderne, hvilket tilsvarende bringer slør i statistikken. Alene af den grund kan en kvadratmeter bolig i Lolland Kommune til 5.300 kr. ikke sammenlignes med en tilsvarende kvadratmeter bolig i København By til 47.300 kr., forklarer han.

Huse dyrest på Frederiksberg og billigst i Lolland Kommune

Huspriserne i 2. kvartal 2021 er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune er nr. 24 på listen, mens Skanderborg er nr. 31 og Odense nr. 34.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnitshus koster henholdsvis 80.295 og 59.107 kr. pr. kvadratmeter i 2. kvartal 2021. Gennemsnitsprisen på landsplan er 16.493 kr.

I Frederiksberg er huspriserne 15 gange højere end i Lolland Kommune, der er landets billigste kommune at købe hus i, mens huspriserne er næst lavest i Tønder Kommune. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus i Lolland og Tønder Kommuner er henholdsvis 5.262 og 5.290 kr.

Et gennemsnitligt hus på 145 m2 i Frederiksberg Kommune koster 11,6 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus i Lolland Kommune er 763.000 kr.

Huspriser stiger mest i provinsen

I 90 kommuner er huspriserne steget fra 2. kvartal 2020 til 2. kvartal 2021.

De største procentvise stigninger er sket vidt forskellige steder. Således er huspriserne steget mest i landets dyreste kommune, Frederiksberg, hvor de 6 solgte huse i 2. kvartal 2021 havde en gennemsnitlig kvadratmeterpris på mere end 80.000 kr. Det er med afstand de højeste huspriser nogensinde - den hidtige rekord blev sat i 1. kvartal 2021, hvor priserne rundede 65.000 kr. pr. kvadratmeter i Frederiksberg.

Nummer to på listen er omvendt landets billigste kommune at købe hus i, Lolland Kommune, hvor priserne gik op med 36 procent. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris er på 5.262 kr. - et stykke fra rekorden i 2008, hvor prisen var på 6.400 kr. pr. kvadratmeter.

Blot 7 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt. Huspriserne er faldet mest i Frederikshavn, Billund og Morsø Kommuner.

At det netop er disse kommuner, der ligger i top og bund, kan skyldes, at nogle få dyre huse er blevet solgt i enten 2. kvartal 2020 eller 2. kvartal 2021 og dermed har påvirket den samlede pris.

Huspriser stiger mest på Bornholm og i København

Huspriserne stiger i alle landsdele og mest på Bornholm og i København. Generelt stiger de mindst i Jylland.

 1. Bornholm: 33,3 %
 2. København by: 27,7 %
 3. Københavns omegn: 20,7 %
 4. Nordsjælland: 18,7 %
 5. Østsjælland: 16,8 %
 6. Vest- og Sydsjælland: 13,9 %
 7. Sydjylland: 11,9 %
 8. Fyn: 11,8 %
 9. Østjylland: 10,8 %
 10. Vestjylland: 7,7 %
 11. Nordjylland: 4,6 %