På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet. Under kortet kan du se, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de parcel- og rækkehuse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre huse, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan huspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan huspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt boligkvarter i kommunen, og de nye og ofte dyre huse bliver solgt.

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune (i nogle få tilfælde kan navnet på kommunen gå lidt ind over en anden kommune, her skal du kiikke på omridset af kommunen og ikke navnet for at finde den rigtige kommune).
 2. Før musen hen over grafikken og se huspriserne kvartal for kvartal.
 3. Under kortet kan du læse mere om, hvor huspriserne er steget og faldet mest i det seneste år.
 4. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 2. kvartal 2019
Højeste pris i 2. kvartal 2019

Huspriser stiger mere end lejlighedspriser

De nyeste tal fra 2. kvartal 2019 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 3,1 procent siden samme tidspunkt sidste år. Lejlighedspriserne faldt med 0,3 procent, og det er fjerde kvartal i træk, at huspriserne stiger mere end priserne på ejerlejligheder efter en lang periode, hvor lejlighedspriserne gav huspriserne baghjul.

Til gengæld steg sommerhuspriserne lidt mere end huspriserne - med 4,7 procent.

Højeste huspriser nogensinde - næsten

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 14.053 er huspriserne på det højeste niveau nogensinde 

Fagekspert i boligøkonomi i Videncentret Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen, peger dog på, at huspriserne justeret for inflation stadig er et pænt stykke fra toppen i 2. kvartal 2007.

- Siden medio 2007 har inflationen udgjort ca. 18 procent, så selv om huspriserne i dag ligger lidt over niveauet i 2007, er der stadig tale om et realt prisfald på cirka 16 procent, fastslår han.

Stor forskel på stigninger i huspriser siden 2007

Jørgen Munksgaard Rasmussen understreger , at der er tale om meget store forskelle i prisudviklingen siden 2. kvartal 2007. 

- Flere områder i landet halter rigtig meget bagefter. Mens huspriserne i København er steget med 31 procent  siden 2. kvartal 2007, ligger priserne på Lolland i dag 41 procent under prisniveauet i 2007. siger han.

Jørgen Munksgaard Rasmussen peger dog på, at boligstatistikken ikke er helt retvisende ved sammenligning af kvadratmeterpriserne.

- Vi ved, at der er store kvalitetsforskelle mellem husene i de enkelte kommuner. Typisk er de solgte huse i landets lavprisområder væsentligt ældre end i højprisområderne. En kvadratmeter bolig på Lolland til 3.500 kr. kan derfor ikke sammenlignes med en tilsvarende kvadratmeter bolig i København til 36.500 kr., forklarer han.

Huspriser går op i hele landet

Gennem det seneste år er huspriserne steget i hele landet - i samtlige regioner og landsdele er de gået op.

Det samme er sket i 64 kommuner, mens 32 kommuner dog har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt.

Ærø, Vesthimmerlands og Skanderborg Kommuner har haft de største husprisstigninger det seneste år - det kan skyldes, at nogle få, dyre huse er blevet solgt. De største stigninger ligger spredt ud over landet. I 16 kommuner er er huspriserne steget med mindst 10 procent.

Huspriserne er faldet mest i Samsø, Lolland og Aabenraa Kommuner.

Huspriser stiger mest på Bornholm

Bornholm har ført an i prisstigningerne på huse gennem den senere tid, hvis man kigger på landsdele, med undtagelse af 1. kvartal 2019. Men nu er bornholmere tilbage i førertrøjen.

Generelt er de største stigninger i huspriserne sket øst for Storebælt.

 1.  Bornholm: 7,0 %
 2. Østsjælland: 5,6 %
 3. Københavns omegn: 5,6 %
 4. Vestjylland: 3,8 %
 5. Fyn: 3,7 %
 6. Vest- og Sydsjælland: 2,6 %
 7. København by: 2,6 %
 8. Nordsjælland: 2,5 %
 9. Nordjylland: 2,1 %
 10. Østjylland: 2,0 %
 11. Sydjylland: 1,4 %

Huse koster 13 gange så meget på Frederiksberg som på Lolland

Huspriserne i 2. kvartal 2019 er højst i hovedstaden og i området omkring København. Aarhus er den eneste kommune uden for dette område, der er på top 30-listen over kommuner med de højeste kvadratmeterpriser. Aarhus Kommune ligger på en 23. plads på listen, mens Skanderborg er nummer 31 og Odense nr. 34.

Listen toppes af Frederiksberg og Gentofte Kommuner, hvor et gennemsnitshus koster henholdsvis 49.243 og 45.236 kr. pr. kvadratmeter i 2. kvartal 2019. Gennemsnitsprisen på landsplan er 14.053 kr.

I Frederiksberg er huspriserne næsten 14 gange så høje som på Lolland, der er landets billigste kommune at købe hus i, mens huspriserne er næst lavest i Tønder Kommune. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus på Lolland og i Tønder er henholdsvis 3.541 og 5.127 kr.

Et gennemsnitligt hus på 145 m2 i Frederiksberg Kommune koster 7,1 millioner kr., mens prisen for samme størrelse hus på Lolland er 513.000 kr.