Se lejlighedspriserne i din kommune de sidste 20 år

Se, hvordan priserne på ejerlejligheder i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år på dette interaktive Danmarkskort, og hvor priserne er højest og lavest.

Svendborg kommune er nummer to på listen over hvor prisen på ejerlejligheder er steget mest fra 3. kvartal 2017 til 3. kvartal 2018. Foto: Colourbox

På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan ejerlejlighedspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de ejerlejligheder, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre lejligheder, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan lejlighedspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan lejlighedspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt og dyrt boligkompleks i kommunen.

I flere kommuner er der solgt for få ejerlejligheder til, at de optræder på listen. I en del andre kommuner er der ikke solgt lejligheder nok i alle kvartaler til at opnå en gennemsnitspris - i de tilfælde er der på grafen angivet en vandret streg. 

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune og før musen hen over grafikken og se lejlighedspriserne kvartal for kvartal.
 2. Under kortet kan du se, hvor lejlighedspriserne er steget og faldet mest i det forgangne år.
 3. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 3. kvartal 2018
Højeste pris i 3. kvartal 2018

Priser på ejerlejligheder er steget siden 2011

Lejlighedspriserne fortsætter opad, som de har gjort stort set siden 2011. Men stigningen på 3,1 procent det sidste år, er den laveste stigning i seks år, og for første gang i lang tid er huspriserne steget mere end priserne på ejerlejligheder.

Priserne på ejerlejligheder er steget i 45 kommuner og faldet i 16. De største stigninger er sket i Frederikshavn, Svendborg og Vallensbæk Kommuner, hvor priserne er gået op med henholdsvis 42, 37 og 28 procent.

I landets fire største kommuner er priserne gået hver sin vej. I Aarhus er lejlighedspriserne gået op med 6,1 procent, og i København har der været en usædvanlig lav stigning på 'blot' 2,3 procent. I Odense står priserne stort set stille med en stigning på 0,2 procent, mens lejlighedspriserne i Aalborg er faldet med 3,6 procent.

  Lejligheder på Nørrebro i København

  Ejerlejlighedspriserne i København er blandt landets højeste. Foto: Jan Ove Kristensen

  Her er det dyrest at købe ejerlejligheder

  De dyreste kommuner at købe ejerlejligheder i er fortsat i hovedstadsområdet - Frederiksberg og Københavns Kommuner topper som sædvanligt listen med kvadratmeterpriser på henholdsvis 44.456 og 39.926 kr. i 3. kvartal 2018. Det svarer til, at en gennemsnits lejlighed på 78 m2 koster 3,47 og 3,11 millioner kr.

  Aarhus er den femte dyreste kommune at købe lejlighed i, og er den eneste kommune udenfor hovedstadsområdet på top 30-listen, mens Aalborg og Odense Kommuner ligger henholdsvis nummer 34 og 35. 

  Lejlighedspriser stiger i alle landsdele

  Lejlighedspriserne er steget i alle landsdele. Prisudviklingen på ejerlejligheder fordelt på landsdele ser således ud fra 3. kvartal 2017 til 3. kvartal 2018:

  1. Østsjælland: 10,3 %
  2. Østjylland: 7,1 %
  3. Vest- og Sydsjælland: 5,7 %
  4. Nordsjælland: 3,7 %
  5. Sydjylland: 3,3 %
  6. Vestjylland: 3,1 %
  7. Bornholm: 2,7 %
  8. København by: 2,5 %
  9. Københavns omegn: 2,3 %
  10. Fyn: 0,2 %
  11. Nordjylland: 0,1 %

  Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

  Bolius - et helejet Realdania selskab