Fagekspert: Tjek hele pakken

Kig altid på hele pakken, når du vælger forsikring. Det er vigtigt, at den pakke du vælger, passer til dit hus og dine forhold. 

Undersøg både prisen, selvrisikoen og selve indholdet i pakken. Pakkerne kan variere mellem forsikringsselskaberne, så undersøg gerne flere tilbud. 

Citat: Fagekspert Tine Sode

Prisen på din husforsikring kan variere med flere tusinde kroner årligt afhængigt af, hvilket forsikringsselskab du bruger, og hvor du bor i Danmark. Fx svinger gennemsnitspræmien for den store pakke fra 4.449 kr. i Nordjylland til 6.067 på Sjælland.

Indenfor den enkelte region kan der også være store prisforskelle på husforsikringen – helt op til 3.000 kr. i forskel afhængigt af, hvilket forsikringsselskab du bruger.

Spar tusindvis af kroner på husforsikringen

Det viser nye tal, som Samlino.dk, der sammenligner produkter, services og tjenester inden for finans, forsikring og internet, har foretaget for Videncentret Bolius.

- Mange danskere finder det nemmest at samle alle deres forsikringer hos samme selskab, men der kan ligge en god timeløn i at bruge tid på at undersøge markedet grundigt. Selv inden for samme region er der nemlig stor forskel i prisen for at forsikre samme hus, og man kan spare flere tusinde kroner, alt efter hvilket selskab man vælger, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør for Samlino.dk.

Tjek, hvad husforsikring koster i din region herunder

Vælg den bedste husforsikring for dig

Men prisen er ikke alt, advarer Videncentret Bolius’ fagekspert Tine Sode. Når du bestiller eller skifter husforsikring, er det vigtigt at kigge på den samlede pakke, og ikke kun, hvor du sparer flest penge. Der er nemlig stor forskel på, hvad de enkelte selskabers pakker indeholder. Fx dækker If Forsikrings lille pakke, der er den dyreste, som den eneste skjulte rør, kabler og stikledninger.

- Den billigste forsikring er sjældent den bedste løsning, så undersøg altid mere end bare prisen. Pakkerne ser vidt forskellige ud afhængigt af det enkelte selskab, så du er nødt til at undersøge præcis, hvad du får for din penge – og hvad du har brug for til din bolig. Derudover er det vigtigt at undersøge forsikringsselskabets ry og evt. klager over dem, fx på Forsikring&Pension eller gennem venner og familie, siger Videncentret Bolius fagekspert Tine Sode.

Stor husforsikring er dobbelt så dyr

En lille husforsikring dækker oftest bygningsbrand, bygningskasko og glas- og sanitet. I den store pakke tilføjes oftest rør og kabel, svamp, insekter og råd samt stikledninger. Indeholdet af pakkerne vil dog variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. 

Analysen viser, at den store pakke gennemsnitligt er dobbelt så dyrt som den lille pakke uafhængigt af forsikringsselskabet. Alligevel kan det ofte betale sig at vælge den dyrere løsning.

- Hvad din husforsikring skal dække, afhænger af dit hus. Vær især opmærksom på husets alder, og om der er kælder eller lignende specielle forhold, man skal have dækket, råder Videncentret Bolius fagekspert Tine Sode.

LÆS OGSÅ:Husforsikring