Lejlighedens ejer

Hvem: Helle Jensen, 47 år, ejer af et headhunterfirma og datingsitet myperfectmatch.dk

Hvad: Lejlighed på 100 m².

Hvor: Centrum af København. 

- Alle, der stod på venteliste til lejligheden sprang fra – til trods for at den ligger et par skridt fra Torvehallerne i Københavns centrum. Det siger måske lidt om, hvilket førstehåndstindtryk lejligheden gav, fortæller Helle Jensen med et smil, da hun tænker tilbage på den dag for 15 år siden, da hun så sit kommende hjem første gang. Og modsat alle andre – slog til.

Helle arbejder som headhunter til daglig og driver ved siden af sit eget datingsite, myperfectmatch.dk. Men hun er også en habil handywoman. Og hun var ikke et sekund i tvivl om lejlighedens potentiale – selvom hun vidste det ville kræve en del knofedt og mange bøtter maling.

Videncentret Bolius talte med Helle Jensen i 2016.

Opgradering på budgetklasse

- Det vigtigste var, at jeg kunne udleve min kreative trang her. Det skræmmer mig ikke at gøre tingene selv. Jeg søger efter gode fif på nettet og spørger løs i byggemarkederne. Hvis det går galt, kan man jo altid lave det om – eller finde nogen, der kan hjælpe med at rette op.

Og kreativ har hun i den grad været. Og flittig. Der var savsmuldstapet på alle vægge, som Helle skrællede af og erstattede med filt. De gamle vinduespartier blev malet, ligesom fliserne og alle gulve fik en tur med hvid maling.

- Det er desværre en lejelejelighed, så det gælder om at finde opgraderende løsninger, der kan klares på et lille budget. Men med maling kommer man altså langt, siger Helle, der også har fornyet køkkenet med mosaikker og tapet og selv lagt klinker på køkkenbordet. Alt sammen nogle enkle metoder, der har opgraderet de gamle rammer uden at koste en bondegård.

Helheden ligger i detaljen

Det skræmte heller ikke Helle, at lejligheden var en stuelejlighed.

Det er en høj stue, så folk på gaden kan ikke kigge direkte ind. Men jeg var nødt til at male alle gulve hvide for at få mere lys ind. Det gjorde helt klart en stor forskel og betyder, at lejligheden slet ikke opleves som en stuelejlighed. Samtidig har det haft den effekt, at alle rummene flyder bedre sammen og ikke opleves som små, opdelte rum, men i stedet som én stor sammenhæng.

Gulvene virker nærmest læderagtige i deres udtryk og de sorte mellemrum leder tankerne hen på et solidt skibsdæk. Hver eneste mellemrum har Helle møjsommeligt bejdset mørke med en smal pensel for at få mellemrummene til at fremstå ensartede og med en grafisk effekt.

- For mig ligger helheden i detaljen. Indretningen må gerne have lidt kant og finesser – og det synes jeg, de sorte linjer i gulvet giver. Håndværksmæssigt behøver alting ikke at være perfekt, når du er gør-det-selv mand/kvinde. Til gengæld kan gode velovervejede detaljer flytte fokus fra eventuelle småfejl og mangler.

Naturen ind i stuen

Med en bolig midt i den summende storby var det vigtigt for Helle at lukke naturen ind i stuerne mest mulig. Det har hun blandt andet gjort ved at tapetsere en stor væg med kork og indrette med tilbehør i pels og træ.

I baglokalet hos sin blomsterhandler faldt hun over en bunke birkestammer, som hun fik lov til at købe. Dem satte hun op i stuen og skabte på den måde sin egen lille skov.

- Jeg ville gerne skabe en fornemmelse af at sidde ved en rolig skovsø. Sofaens brune farve minder om jorden, vi står og går på, og glasbordets blanke overflade reflekterer træstammerne ligesom vandoverfladen på en sø ville gøre det, fortæller Helle, der har valgt farven brun, som det gennemgående tema i indretningen. Sammen med de hvidmalede rum tilfører den brune farve en harmonisk elegance, der emmer af meditativ ro.  

- For mig er det ren afslapning og meditation at indrette mit hjem. Jeg forsøger også at vise min personlighed gennem min indretning – og jeg er til rene linjer og rum som ikke støjer så meget. Som selvstændig lever jeg i et højt gear med mange projekter, ansvar og forpligtelser. Derfor er det rart med et hjem i en lys og simpel energi, hvor jeg bare kan være.

Helle Jensens bedste tip!

Ville du date dit eget hjem?

"Som headhunter er det naturligt for mig at matche mennesker – at finde den rigtige person til den rigtige virksomhed og stilling. Den viden bruger jeg også i mit datingfrima myperfectmatch.dk – for det handler jo også om at finde det rette match. Og her er det vigtigt at kigge hele vejen rundt, for det handler om meget mere end udseende, selv om det er det de fleste går efter, når de dater på nettet.”

”Udover at se på familiebaggrund, personlige værdier, drømme for fremtiden, forholdet til økonomi – er det også vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man bor og indretter sig. Et rodet, kedeligt eller sjusket hjem sender måske ikke de bedste signaler, når man er på datigmarkedet. Så jeg rådgiver også i forhold til indretning, hvis der skal justeres på det område. Det er vigtigt, at man bliver mere bevidst om, hvem man selv er, og hvilken type man gerne vil tiltrække."

Podcast: Mig og min have

Episode 7: Mere natur i haven

En naturlig have fyldt med farverige blomster, nyttige dyr og masser af skønne dufte - det er drømmen for mange haveejere. Vi forsøger at bringe dig ét skridt tættere på drømmen i dette afsnit, der handler om at få mere natur i haven, på terrassen eller altanen.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit